Nova vest
Fudbal

Petak, 28.11.2014.

18:02

KS: Riveru Superklasiko i finale

Fudbaleri River Plejta slavili su na Monumentalu u Superklasiku protiv Boke Juniors minimalnim rezultatom i plasirali se u finale Kopa Sudamerikane

Izvor:

Autor:

Default images

Prvi duel polufinala na Bombonjeri završen je bez golova, a ni ovoga puta nije moglo da prođe bez nevroze, uletanja navijača na teren, penala i crvenih kartona.

Možda i ključan momenat meča dogodio se već u 14. sekundi, kada je Arijel Rohas skivio penal, ali ga je Marselo Barovero odbranio. Gol za pobedu i finale postigao je Leonardo Piskulići u 16. minutu.

Boka je napala već u prvom napadu, Rohas je bio neoprezan, i u želji da izabaci loptu, šutnuo protivničkog igrača i skrivio penal, ali su golman Barovero i ostatak stadiona uspeli da dekoncentrišu Emanuela Giljotija, kome golman Rivera brani penal. Zanimljivo je da je penal izveden tek posle četiri minuta, jer su usledili veliki protesti igrača i navijača, uz već uobičajeno ometanje laserima.

Domaći su zaigrali na krilima odbrane svog golmana, počeli konstatno da prete, da bi Piskulići, posle pâsa Vanjionija s boka, lako pogodio dalji ugao gola Orijona. Gosti nisu uspeli da se vrate do kraja meča, a River je bio taj koji je kontrolisao igru (16-4 šutevi) i propustio nekoliko prilika da i ranije reši pitanje finaliste.

Danijel Dijaz platio je danak nervozi u 95. minutu, kada je isključen, dok je Plejt slavio u prvom meču posle pet susreta bez trijumfa u svim takmičenjima.

Protivnik Argentincima u finalu biće Atletiko Nasional iz Kolumbije, koji je takođe posle minimalnog slavlja na domaćem terenu izbacio Sao Paulo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve