Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.11.2014.

23:55

Žesus: Zasluženo smo ispali

Trener Benfike Žorž Žesus izjavio je da je njegov tim zasluženo eliminisan iz Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Portugalski tim se oprostio od osmine finala kolo pre kraja grupne faze, minimalnim porazom od Zenita u Sankt Peterburgu.

"Treba biti realan i priznati da nismo zaslužili prolazak. To je fudbal, domaćin je kaznio naše promašaje. Zenit je iskoristio svoju šansu", rekao je Žesus.

Benfika je bila za nijansu bolja od Zenita u tvrdom meču na Petrovskom, ali je gol Danija Alveša izbacio lisabonski tim iz elite.

"Mučili smo se u prvih pola sata utakmice, moji igrači su pokušavali da se prilagode hladnom vremenu i terenu. Uprkos svim problemima imali smo priliku za gol. Šteta što Salvio nije pogodio. Razigrali smo se u drugom delu, protok lopte je bio baš kako sam zamislio, stvarali smo prilike ali opet smo bili neprecizni. Gaitan i Luizao su "zakucali" naš ostanak u Ligi šampion", bio je iskren Žesus posle poraza.

Vezni igrač Salvio pokušao je da opravda neuspeh Benfike koja je četvrti put u poslednjih pet sezona ispala u grupnoj fazi takmičenja.

"To je Liga šampiona, ukoliko ne daš gol protivnik će te bez milosti srediti. Upravo se to dogodilo nama. Ne preostaje nam ništa drugo nego da ovo zaboravimo i nastavimo dalje", rekao je Salvio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve