Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.11.2014.

20:40

LŠ: Trijumf Juvea, L'pul u problemu

Fudbaleri Liverpula ponovo su razočarali, ovoga puta na gostovanju Ludogorecu, dok je Juventus ostvario bitnu pobedu u borbi za osminu finala Lige šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Liverpul je odigrao nerešeno u Sofiji 2:2, a bod gostima obezbedio je Terzijev u 88. minutu.

Pre toga pogađali su Abalo sa jedne, i Lambert i Henderson sa druge strane. Posle trijumfa Reala nad Bazelom švajcarski tim je drugi na tabeli grupe B sa šest bodova, dok po četiri imaju Ludogorec i Liverpul.

Madriđani su na gostovanju Bazelu slavili minimalnim rezultatom i tako zabeležili 15. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Strelac jedinog gola bio je Kristijano Ronaldo koji se tako na večnoj listi strelaca izjednačio sa Raulom.

U okviru grupe A Atletiko Madrid bio je ubedljiv protiv Olimpijakosa, na svom terenu slavio je sa 5:0, a het-trik postigao je Mario Mandžukić. Hrvatski reprezentativac postao je tako prvi igrač u istoriji Atletika koji je dao tri gola na jednom meču lige šampiona.

Osim Mandžukića, duel na ’Kalderonu’ obeležili su i navijači gostujuće ekipe koji su razvili transparent posvećen ubijen navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću.

Bajer je u Leverkuzenu svim silama napadao Monako, ali je na kraju kažnjen za promašaje. Redom su promašivali Lars Bender i Čajhanolu, pa je sve stiglo na naplatu u 72. minutu. Maltene iz očaja je sa desne strane centrirao Dirar i pogodio Okamposa, koji je iz peterca zatresao mrežu domaćih.

U prvom meču dana Zenit je golom Danija savladao Benfiku, pa sada sve tri ekipe imaju šanse za prolaz pred poslednje kolo. Prvi je Leverkuzen sa devet bodova, jednim više od Monaka, dok je tim iz Sankt Peterburga sakupio sedam.

Derbi večeri između Arsenala i Borusije Dortmund pripao je ’Tobdžijama’ koji su pogocima Sanogoa i Sančesa slavili sa 2:0. Anderleht je istim rezultatom nadigrao Galatasaraj i obezbedio nastup u Ligi Evrope.

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović imao je nekoliko prilika, ali nije uspeo da zatrese mrežu Muslere.

Liga šampiona, peto kolo:
Grupa A:
Atletiko – Olimpijakos 4:0
(Raul Garsija 9', Mandžukić 38', 62', 65')
Malme – Juventus 0:2
(Ljorente 50', Teves 89')
Tabela: Atletiko 12, Juventus 9, Olimpijakos 6, Malme 3

Grupa B:
Ludogorec – Liverpul 2:2
(Abalo 3', Terzijev 88' - Lambert 8', Henderson 37')
Bazel – Real Madrid 0:1
(Ronaldo 36')
Tabela: Real Madrid 15, Bazel 6, Liverpul 4, Ludogorec 4

Grupa C:
Zenit – Benfika 1:0
(Dani 79’)

Bajer Leverkuzen – Monako 0:1
(Okampos 72')

Tabela: Bajer Leverkuzen 9, Monako 8, Zenit 7, Benfika 4

Grupa D:
Anderleht – Galatasaraj 2:0
(Mbemba 44', 88')
Arsenal – Borusija Dortmund 2:0
(Sanogo 2', Sančes 57')
Tabela: Borusija Dotmund 12, Arsenal 10, Anderleht 5, Galatasaraj 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve