Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.11.2014.

00:15

Poraženi finalista Kupa ne ide u LE

Poraženi finalista Kupa Srbije od ove sezone neće ostvariti plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa, ako pobednik tog takmičenja osvoji i prvenstvo,

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To je odlučio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

U tom slučaju, plasman u kvlafikacije za Ligu Evropa ostvariće četvrtoplasirana ekipa u Super ligi Srbije.

Do sada, u slučaju da jedan klub osvoji duplu krunu - titulu šampiona i trofej u Kupu, u kvalifikacije za Ligu Evrope prohodnost je imao poraženi finalista Kupa, ali od ove sezone uvodi se promena i prohodnost u kvalifikacije imaće prvi klub sa tabele posle onih koji su to pravo već ostvarili, a ne poraženi finalista.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su i predlog članova Komisije FS S za transfere i status igrača da se u periodu od 1. decembra 2014. do 15. januara 2015. godine obavi proces preregistracije igrača, kako bi se omogućio lakši rad.

Takodje, od sezone 2014/15. u Ligi šampiona mladih učestvovaće 64 kluba, pa će tako i Srbija imati predstavnika - prvak omladinske lige iz tekuće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve