Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.11.2014.

22:40

Navijači Galate ponovo divljali

Navijači Galatasaraja ne prestaju sa nasilničkim ponašanjem pošto su u Briselu prekinuli utakmicu fudbalske Lige šampiona mladih timova protiv Anderlehta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Belgijski sajt voeltbalkrant.com prenosi da je sudija bio primoran da prekine igru već na početku susreta nakon što su pristalice Galatasaraja ubacivali baklje na teren i izazvali incidente na tribinama.

Navijači turskog kluba razvili su transparent s natpisom "svi ćete proći kao Marko", aludirajući na ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, uz skandiranje "Ubij Srbina".

Takodje su okačili zastave Turske, Albanije i samozvane republike Kosovo, uz neprestane provokacije. Belgijski sajt navodi da je utakmica nastavljena tek nakon što su dodatne snage bezbednosti uspostavile kontrolu situacije na tribinama.

Pristalice Galatasaraja sramotno su poneli u nedelju pred početak prvenstvene košarkaške utakmice sa Bešiktašom, kada su zviždali na minut ćutanja kojim je odata pošta ubijenom Ivkoviću, a večeras su pokazali da ne prezaju od daljeg nasilja.

Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gde je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve