Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.11.2014.

16:46

Kapelo: Ja sam stvorio Ibrahimovića

Italijanski stručnjak Fabio Kapelo rekao je da je on zaslužan za to što je Zlatan Ibrahimović postao jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kapelo je otkrio da je to učinio tako što mu je puštao snimke Marka van Bastena dok je bio na klupi Juventusa.

Selektor Rusije je dve godine sarađivao sa švedskim fudbalerom, od 2006. do 2008. godine, i objasnio da je 33-godišnji Ibrahimović tada bio ’nebrušeni dijamant’.

Ibra ima neverovatan prirodni talenat i nije teško takvog fudbalera pretvoriti u mašinu za golove. Bilo je potrebno samo objasniti mu neke stvari. Sve ostalo je na svakodnevnim treninzima, što je nešto na čemu je on oduvek radio. Oduvek je radio na tome kako da dođe do gola. Kada je počeo, toliko je jako udarao loptu, ali kvaliteta nije bilo. Nije bio ni toliko dobar u vazduhu, tako da smo na tome radili iznova i iznova i njegova je igra je rezultat toga“, rekao je Kapelo.

Kapelo je istakao da je do promene kod Ibrahimovića došlo kada mu je rekao da ima potencijal da bude kao Marko Van Basten.

Jednog dana sam ga pozvao i rekao: ’Dobar si jednako kao Marko Van Basten. Imaš potencijal da mu budeš uz rame, ali ću ti pokazati kako je on to učinio’. Neko mi je napravio video sa svim Van Bastenovim golovima. Pokazao sam mu i rekao: ’Nikada ne prilaziš golu. Ako želiš da postigneš gol, moraš biti blizu gola protivnika, a ti si uvek daleko. Zabavljaš se dok kreiraš igru, dobar si asistent, ali ako želiš da budeš onaj koji postiže golove, moraš da igraš bliže golu“, istakao je Kapelo.

Ibrahimović je tokom karijere igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan i Pari Sen Žermen. U svim tim klubovima i reprezentaciji Švedske postigao je više od 300 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve