Nova vest
Fudbal

Petak, 21.11.2014.

19:56

"SP u Kataru, bez eksploatacije"

Kandidat za predsednik FIFA Žerom Šampanj založio se za održavanje Mundijala u Kataru 2022, ali pod uslovom da se prestane sa eksploatacijom sezonskih radnika.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampanj je takođe naglasio da će kredibilitet FIFA doveden u pitanje, ukoliko se nastavi sa kontroverzama oko toga da li je bilo korupcije prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022.

On je ponovo pozvao da se u potpunosti obelodani izveštaj Majkla Garsije o mogućoj korupciji prilikom dodele organizacije šampionata Rusiji i Kataru.

"Ne možemo da održimo prvenstvo u Kataru, ukoliko ne rešimo problem sa eksploatacjom sezonskih radnika, što znači da bi građevinske kompanije koje su tamo angažovane morale da poštuju pravila koja je postavio Amnesti internešenal i Međunarodni sindikat radnika", rekao je Šampanj.

Šampanj je naglasio da postoji prava mreža eksploatacije siromašnih, koja počinje u Indiji i u dolinama Nepala.

"Prvenstvo sveta je svojevrsno slavlje, a zamislite da slavimo, znajući da je ono zasnovano na iskorišćavanju siromašnih", rekao je Šampanj.

Katar, koji je bio žestoko kritikovan zbog lošeg tretmana sezonskih radnika, nedavno je obećao da će uvesti novi zakon kojim će poboljšati uslove rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve