Nova vest
Fudbal

Petak, 21.11.2014.

18:22

Ančeloti: Mesi? Napravićemo mesta

Trener Real Madrida uključio se u početak sage – "Odlazak Lionela Mesija iz Barselone", rekavši da bi doveo Argentinca u Madrid.

Izvor:

Autor:

Default images

Četvorostruki osvajač Zlatne lopte nagovestio je u nedavno da bi u budućnosti mogao da napusti Blaugranu, u kojoj je već 14 godina, ali je malo verovatno da će krenuti stopama Luiša Figa.

"Da li bi za Mesija bilo mesta u Real Madridu? Svi veliki timovi imaju mesta u ekipi za kvalitetne igrače", rekao je Ančeloti.

Iako se večiti rival nalazi među klubovima koji su u stanju da isplate otkupnu klauzulu za Mesija (četvrtinu milijarde evra), čini se da će najbolji igrač u istoriji Katalonaca, ako bude odlazio, ipak izabrati neku drugu sredinu.

A vi saznajte da li Argentinac može da se kupi i kolika je kompletna računica.

Ukoliko bi ipak došlo do ovog neverovatnog, i vrlo verovatno novog najvećeg transefa u istoriji fudbala, to bi značilo da će, takođe, večiti rivali – Kristijano Ronaldo i Mesi zaigrati u istom timu. Portugalac i Argentinac dominiraju svetskim fudbalom u poslednjoj deceniji.

Od 2007. godine nagrada za zvanje najboljeg igrača menja vlasnika samo između njih dvojice, a sva je prilika da će nekadašnja zvezda Mančester Junajteda u januaru stići do svoje treće.

Iskusni Italijan osvrnuo se i na nedavnu priču Manuela Nojera, kada je golman Bajerna iz Minhena rekao da "neće osvojiti Zlatnu lotpu jer se ne slika u donjem vešu", aludirajući na Ronalda. Njega je podržao i saigrač Šabi Alonso, koji je pre sam start sezone prešao među Bavarce upravo iz aktuelnog prvaka Evrope, ali se Ančeloti ne slaže s njima.

"Šabi deli mišljenje manjine da Ronaldo neće osvojiti Zlatnu loptu. Izgleda da ljudi zaboravljaju da je on postigao 17 golova prošle sezone u Ligi šampiona. Ako hoćete, možemo da diskutujemo o kandidatima za sledeću sezonu, pošto je ove to iluzorno činiti", jasan je Ančeloti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve