Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.11.2014.

22:22

Bufon potpisao poslednji ugovor

Golman Đanluiđi Bufon i defanzivac Đorđo Kjelini potpisali su nove ugovore sa Juventusom, saopšteno je iz prvaka Italije.

Izvor:

Autor:

Default images

Legendarni čuvar mreže, kome je ugovor isticao narednog leta, 36-godišnji Bufon produžio je saradnju na dve sezone, dok je jedan od najboljih defanzivaca lige dobio godinu dana duži ugovor.

"Ovo je veoma važan dan za Juventus. Bufon je produžio ugovor do 2017, a Kjelini do 2018. godine. Imati vođu je jako važno. Oni su bili uz klub i u Seriji B i pomogli mu da se vrati na vrh", rekao je Anjeli.

Predsednik Stare dame je dodao da Đorđo i Điđi mogu u bilo kom trenutku da mu se obrate, u vezi sa njihovim karijerama, ali i da klub i dalje nije ostvario sve svoje ciljeve i da želi da nastavi da ih 'sanja' sa pomenutim dvojcem.

Bufon se takođe nada osvajanju mnoštva trofeja, ali ističe da mu je ovaj ugovor poslednji u karijeri.

"Činjenica da je ovo moj poslednji ugovor je svakako bila faktor, ali nisam previše zabrinut zbog toga. Osećam se energično. Bila je to prirodna odluka, obe strane su želele produženje saradnje, ali trebaće mi još energije i hrabrosti kako bi mi karijera bila još dugovečnija", rekao je Bufon, "Sve lepe reči koje dolaze iz kluba čine me još više ponosnim zbog odluke koju sam doneo pre 14 godina. Želim da nastavim sa nastupima na najvišem nivou, kako bih što više doprineo uspesima kluba".

S druge strane, Kjelini kaže da će nastaviti da daje sve od sebe za klub.

"Uzbuđen sam zato što sam ovde. To me natera da pomislim na sve ljude koji su mi pomogli da napredujem i postanem čovek u Torinu. Pored istorijskih uspeha stoji jedna velika porodica, koja svaki dan radi kako bi vrhunski rezultati bili nagrada. Nastavljamo da sanjamo velike stvari, a početna tačka su nam vredan rad i svakodnevna žrtva", rekao je Kjelini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve