Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.11.2014.

14:57

Džej-Džej Okoča: Gde je strast?

Legendarni nigerijski fudbaler Džej Džej Okoča doveo je u pitanje želju i starts svojim zemljaka u nastupima za "superorlove" u kvalifikacijama za KAN.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nigerija kao šampion Afrike nije uspela da se kvalifikuje na završni turnir u Ekvatorijalnu Gvineju, pa su mnogo doveli u pitanje stručnost selektora Stivena Kešija.

"On je uvek proizvodio talentovane igrače. Možda je pitanje da li i igrači imaju istu strast kao nekad? Ponekad deluje kao da ih nije briga za rezultat", rekao je Okoča.

Nigerija je bez KAN ostala remijem sa Južnom Afrikom (2:2), uz pobedu Konga nad Sudanom. Okoča ipak smatra da su situaciju zakomplikovali ranije.

"Mislim da je igračima ponekad potrebno da se probude pre nego što shvate da se se vratili u afrički fudbal. Doveli su sebe u tešku poziciju, bez obzira što su imali šansu da prođu", istakao je Okoča.

Okoča, koji je igrao 75 puta za Nigeriju, smatra da bi njegova zemlja bila favorit u Ekvatorijalnoj Gvineji da se plasirala među 16 najboljih.

"Ne sumnjam da bi igrali dobro na turniru da smo se kvalifikovali. Kvalifikacije znaju biti problematične ovde u Africi, ali se na turniru igra dobro", zaključio je Okoča, koji je trenutno ambasador akcije za prikupljanje novca za bolje obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve