Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.11.2014.

13:04

Peres vraća Mijatovića u Real

Predsednik Real Madrida Florentino Peres namerava da vrati legendu kluba Predraga Mijateovića na mesto spoprtskog direktora.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Peres je već započeo reorganizaciju najtrofejnijeg svetskog kluba, po uzoru na minhenski Bajern, pišu španski mediji.

To znači da bi veliku ulogu u vođenju kluba trebalo da imaju bivši igrači, odnosno legende kluba.

Peres je vratio nekadašnjeg kapitena Fernanda Jera koji je pomoćnik Karlu Ančelotiju, a pokušao je da vrati i Raula Gonzalesa kojem je ponudi mesto potpredsednika, ali je legendarna sedmica Madriđana odlučio da ostane u Njujorku zbog dece.

Tu je i Zinedin Zidan koji je trenutno trener drugog tima Real Madrida. U klubu rade i Duben de la Red i Santjago Solari.

Mijatović je bio sportski direktor Reala bio dok je klubom predsedavao Ramon Kalderon. Iako se činilo da strelac pobedonosnog gola u finalu Lige šampiona 1998. godine nema dobre odnose sa sadašnjim rukovodstvom kluba, očigledno da nije tako.

Mijatović je kao igrač u Realu proveo tri sezone i za to vreme je osvojio Primeru, Superkup Španije, Interkontinentalni kup i Ligu šampiona. Florentino Peres ga zbog tog gola kojim je doneo Realu titulu prvaka Evrope posle 32 godine mnogo ceni, pa ponovni povratak Podgoričanina u klub nije iznenađenje.

Bivši igrač Partizana je tokom boravka na mestu sportskog direktora doveo nekoliko sjajnih holandskih uključujući Robena i Snajdera, ali Real nije uspeo da ostvari zapažene rezultate u Evropi, odnosno da osvoji titulu u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve