Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.11.2014.

08:51

Urugvaj slavio bez Suaresa

Iako je igrao bez Luisa Suaresa, Urugvaj je nadigrao Čile u malom južnoameričkom derbiju prijateljskih mečeva.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čile je poveo na svom Monumentalu u Santjagu preko Aleksisa Sančesa u 28. minutu, ali su gosti izjednačili u nadoknadi poluvremena golom Dijega Rolana.

Trijumf Urugvaju je desetak minuta pre kraja doneo Alvaro Gonsales. Čile je doživeo prvi poraz od Svetskog prvenstva, bili su neporaženi u poslednjih pet mečeva, u kojima su uglavnom igrali sa latinoameričkim selekcijama. Urusi su dobili četvrti meč od Mundijala.

Selektor Urugvaja Oskar Tabares je odlučio da ne igra sa Suaresom jer su mu potrebne nove opcije u napadu za Kopa Amerike sledeće godine, koji će zbog suspenzije napadač Barselone da propusti.

Šansu je uz Edinsona Kavanija dobio 21-godišnji DIjego Rolan i sjajno je iskoristio. Bio je koristan na svim delovima terena, a u završnici poluvremena je doneo i izjednačenje svom timu posle slobodnog udarca.

Prethodno je Aleksis Sančes obradovao domaće navijače postigavši gol glavom pored dvojice čuvara. On je pogodio u šetom uzastopnom meču, a dao je deveti gol u poslednjih osam utakmica za reprezentaciju i Arsenal.

U finišu utakmice gosti su iskoristili slabu reakciju odbrane Čilea, opet je sjajno odigrao Rolan, a Klaudija Brava je savladao Alvaro Gonsales za slavlje u Santjagu, gde su tokom većeg dela meča žestoke duele, na ivici nesportskih, imali Kavani i Gari Medel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve