Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.11.2014.

23:17

G: Sjajni Maribor, Matić strelac

Fubaleri Maribora napravili su najveće iznenađenje četvrtog kola Lige šampiona, pošto su u meču grupe G odigrali nerešeno 1:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Ova duel stigao je samo dve nedelje pošto su ‘Plavci’ razbili slovenački tim sa 6:0 na ‘Stamford Bridžu’.

U drugoj utakmici ove grupe Sporting iz Lisabona revanširao se Šalkeu za tragičan poraz u Gelzenkirhenu, rezultatom 4:2.

Dva kola pre kraja grupne faze Čelsi ima osam bodova, tri više od Šalkea. Treći je Sporting sa četiri boda, dok je Maribor sakupio tri.

Prvo poluvreme na stadionu ‘Ljudski vrt’ proteklo je u izjednačenoj igri obe ekipe, a viđena je po jedna šansa na obe strane.

Na startu drugog dela igre domaći tim stigao je do vođstva preko Brahimija, koji se namestio i sa nekih 16 metara fenomenalno pogodio suprotne rašlje gola Petra Čeha.

Usledila je velika prilika za Edena Azara, a onda i još bolja za Luku Zahoviča, koji je iz izgledne pozicije šutirao preko prečke. Kazna za ovaj promašaj stigla je u 73. Minutu, a strelac je bio reprezentativac Srbije Nemanja Matić. Matić je na drugoj stativi sačekao loptu koju je skresao Teri posle kornera i ubacio je u praznu mrežu.

Od tog trenutka ‘Plavci’ su napadali, ali nisu uspeli do gola. Pet minuta pre kraja meča imali su najbolju priliku, ali je Azar promašio penal.

U Lisabonu Sporting je gubio već od 17. minuta, kada je mrežu domaćih pogodio Čupo-Moting. Međutim, do poluvremena je Sar izjednačio, da bi Džeferson doneo potpuni preokret.

Na 3:1 povisio je Nani, a posle dva gola u samom finišu (Aoga sa jedne i Slimanija sa druge strane), meč je završen rezultatom 4:2.

Grupa G:
Maribor – Čelsi 1:1
(Ibraimi 50' - Matić 73')
Sporting – Šalke 4:2
(Sar 26' Džeferson 52' Nani 72', Slimani 91' - Čupo-Moting 17', Aogo 88')
Tabela: Čelsi 8, Šalke 5, Sporting 4, Maribor 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve