Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.11.2014.

00:07

D: Mitrović u 90, u Londonu muk

Grupa D četvrtog kola Ligi šampiona donela nam je spektakularan meč na Emirejtsu, gde je Aleksandar Mitrović doneo bod Anderlehtu protiv Arsenala – 3:3 (2:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Drugi meč bio je daleko manje uzbudljiv, jer je Dortmund bio ubedljiv protiv Galatasaraja 4:1 (1:0) i tako obezbedio prolaz među 16 najboljih u Evropi.

'Tobdžije' su imale čak tri gola prednosti, ali im ni to nije bilo dovoljno u poslednjih pola časa za sva tri boda, a ujedno i prolaz u nokaut fazu.

Domaćin je uspeo da odbije rane nalete gostiju iz Brisela, a zatim za pet minuta stigao do dva gola viška. Mikael Arteta pretvorio je penal panenkom u vođstvo u 25. minutu, pošto je prethodno M'Bemba srušio Danija Velbeka s leđa, da bi Aleksis Sančes četiri minuta kasnije, prvo izborio slobodan udarac, izveo ga, pogodio zid, a zatim odbitak zakucao u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Aleks Okslejd-Čembelren je, činilo se, u 59. minutu, posle sjajnog solo prodora, doneo ogromnih 3:0 domaćinu.

Međutim, Arsenal je u tom trenutku potpuno stao, a Anderleht to u potpunosti iskoristio. Upravo u tim trenucima, trener 'Ljubičastih' Besnik Hasi poslao je na terenAleksandra Mitrovića, što mu se višestruko isplatilo.

Najpre je Entoni van den Bore završio lepu akciju celog tima, doduše iz ofsajda, da bi korpuletni Srbin u 73. minutu iznudio penal, posle starta Naća Monreala. Iako je želeo sâm da izvede penal, ali je Hasi ipak odlučio da to bude Den Bore, koji je opet bio precizan. Anderleht tek tada nije želeo da stane, nastavio je sa naletima, da bi srpski reprezentatiac na ulasku u nadoknadu sjajno odreagovao na prvoj stativi i izazvao muk u Londonu. Ujedno, Mitrović je sprečio da Arsenal već sada prođe u nokaut fazu, bar još jedno kolo.

Arsenal je tako postao prvi engleski klub koji je u Evopi ispustio tri gola prednosti, pošto su ekipe sa Ostrva u 102 navrata uspele da sačuvaju toliku prednost. Ipak, računajući i Premijer ligu, isto im se dogodilo pre nekoliko sezona na gostovanju Njukaslu (4:1 - 4:4).

U isto vreme, Dortmund je pregazio Galatu i obezbedio plasman u narednu fazu. Ekipa Jirgena Klopa nastavila je sa izvanrednim partijama u Ligi šampiona, iako u Bundesligi zauzima mesto koje vodi u Cvajtu. Marko Rojs doneo je prednost BVB, za koji je ceo meč odigrao Neven Subotić, u 39. minutu, da bi Sokratis Papastatopulos duplirao prednost u 54. Hakan Balta vratio je goste u igru, ali su Čiro Imobile i Semih Kaja, autogolom, potvrdili pobedu i prolaz Borusije.

Milos Jojić nije bio ni u protokolu za duel, koji je dva puta prekidan zbog divljanja gostujućih navijača.

Liga šampiona, četvrto kolo:

Grupa D:
Borusija Dortmund – Galatasaraj 4:1 (1:0)
Rojs 39, Papastasopulos 56, Imobile 74, Kaja (ag) 85 - Balta 70
Arsenal – Anderleht 3:3 (2:0)
Arteta 25(p), Sančes 29, Čemberlen 58 - Van den Bore 61, 72 (p), Mitrović 90

Tabela:
1. Borusija Dortmund 4 4 0 0 13:1 12
2. Arsenal 4 2 1 1 9:7 7
3. Anderleht 4 0 2 2 5:9 2
4. Galatasaraj 4 0 1 3 3:13 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve