Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.11.2014.

23:36

B: Real već među 16, silni Bazel

Real Madrid je prošao među 16 najboljih klubova Evrope, pošto je u četvrtom kolu grupe B Lige šampiona u Madridu savladao Liverpul minimalnim rezultatom.

Izvor:

Autor:

Default images

U drugom meču grupe, Bazel je bio ubedljiv i dominantan protiv Ludogoreca na Sent Jakobu 4:0 (2:0) i izbio na drugo mesto sa šest bodova, tri više od L'pula i Bugara.

U derbiju večeri,j edini gol na Santijago Bernabeu postigao je Karim Benzema već u 21. minutu. Ronaldo i Isko razmenili su dva dupla pâsa, da bi Marselo poslao loptu do Francuza za trijumf.

Kristijano Ronaldo propustio je priliku da se barem izjednači sa Raulom Gonsalesom Blankom sa 71 golom u elitnom takmičenju, a u tome ga je sprečio raspoloženi Simon Minjole, skinuvši mu nekoliko šuteva. Mogao je Real i ubedljivije da slavi, ali nisu igrači Karla Ančelotija imali dovoljno koncentacije, a oporavljeni Garet Bejl pogodio je i prečku.

U timu Liverpula od starta našao se i Lazar Marković, ali ga je Rahim Sterling zamenio posle sat vremena igre. 'Kraljevski' klub je ovom pobedom i matematički obezbedio prolaz, i zadržao savršen učinak u grupnim fazama (23/23), dok je Iker Kasiljas 49. put sačuvao svoju mrežu u elitnom takmičenju, pa je sada ispred njega samo legendarni Edvin van der Sar.

Bazel je nastavio sa odličnim rezultatima u kontinetalnom takmičenju, pošto je na domaćem terenu pregazio bugarski Ludogorec. Blistao je kapiten Fabijan Fraj sa tri asistencije. Prvo je omogućio Briliu Emboli da postanje šesti najmlađi strelac u istoriji LŠ, da bi sedam minuta kasnije, u 41. minutu asistirao Gonsalesu za 2:0.

Škelzen Gaši najavio je laganu pobedu, posle petnaest minuta igre u nastavku, a potvrdio je Marek Suhi u 65.

Liga šampiona, četvrto kolo:

Grupa B:
Real Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)
Benzema 27
Bazel – Ludogorec 4:0 (2:0)
Embolo 34, Gonsales 42, Gaši 59, Suhi 65

Tabela:

1. Real Madrid 4 4 0 0 11:2 12
2. Bazel 4 2 0 2 6:6 6
3. Liverpul 4 1 0 3 2:6 3
4. PFC Ludogorec 4 1 0 3 3:3 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve