Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.11.2014.

23:12

A: Preokret spasa za Juventus

Četvrto kolo Lige šampiona u grupi A donelo nam je sjajan preokret Juventusa protiv Olimijakosa 3:2 (1:1) i rutinsku pobedu Atletika u Malmeu – 2:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

Default images

'Stara dame' se tako spasla scenarija iz prošle sezone, kada nije prošla prvu fazu, pa sada zauzima drugo mesto sa šest bodova, isto koliko tim iz Pireja.

S druge strane, ekipa Dijega Ćola Simeonea je trijumfom u Švedskoj zadržala čelo tabele sa devet bodova, dok je Malme ostao poslednji sa samo jednim bodom.

Meč na Juventus Areni počeo je ofanzivom domaćeg tima, da bi nalet Juvea materijalizovao Andrea Pirlo u 21. minutu, kada je u svom stilu poslao 'kiflu' iz slobodnjaka za vođstvo. Međutim, gosti iz Pireja, za koje je ceo meč odigrao Luka Milivojević, uzvratili su samo tri minuta kasnije, jer je Alvaro Botija bio najviši posle kornera.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi N'Dijaje u 61. minutu izazvao muk u Torinu, posle povratke lopte Mantijasa. Ipak, ekipa Maksimilijana Alegrija zaigrala je dosta agresivnije od tog momenta, a već u slećem nadapu bilo je 2:2.

Stefan Lihštajnter pogodio je rezervistu Fernanda Ljorentea na drugoj stativi, a ovaj uz pomoć, i večeras sjajnog, Roberta i stative smestio loptu u mrežu. Nastavio je Juve sa naletima i visokim presingom, da bi, posle presečene lopte Artura Vidala, Pol Pogba snažnim udarcem sa 16 metara postavio konačan rezultat.

Mogao je Juventus u potpunosti da nadmaši pobedu Olimpijakosa iz prvog meča (1:0), ali Čileanac nije bio precizan sa penala u petom minutu nadoknade.

Vicešampion Evrope Atletiko Madrid odigrao je pametno u Švedskoj, a prednost 'Jorgandžijama' doneo je vezista Koke majstorijom posle pola časa igre. Huan Fran je povukao kontru po desnom boku i poslao loptu na peterac, a tamo je sačekao reprezentativac Španije i petom je smestio iza leđa Olsena.

Mogli su domaći da izjdanče preko Rozenbega, koji je najpre bio neprecizan, a zatim i pogodio stativu, ali je Raul Garsija ipak rešio pitanje pobednika u 78. minutu. Iskoristio je gužvu u kaznenom domaćih i odbijenu loptu poslao u gol.

Liga šampiona, četvrto kolo:

Grupa A:
Juventus – Olimpijakos 3:2 (1:1)
Pirlo 23, Ljorente 65, Pogba 66 - Botija 24, N'DInga 61
Malme – Atletiko Madrid 0:2 (0:1)
Koke 30, Raul Garsija 79

Tabela:
1. Atletiko Madrid 4 3 0 1 10:3 9
2. Juventus 4 2 0 2 5:4 6
3. Olimpijakos 4 2 0 2 6:7 6
4. Malme FF 4 1 0 3 3:2 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve