Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.11.2014.

18:00

LŠ: Bajer na korak od nokaut faze

Fudbaleri Bajera iz Levekuzena došli su na korak od plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su savladali Zenit u Sankt Peterburgu – 2:1 (0:0)

Izvor:

Autor:

Default images

'Aspirindžije' posle četvrtog kola grupe C imaju devet bodova, dok je ekipa Andre Vilas-Boaša ostala na četiri. U drugom meču od 20.45 sastaju se Benfika i Monako.

U Rusiji nije bilo golova sve do poslednjih dvadesetak minuta, ali je Heun-min Son sa dva brza pogotka, u 68. i 73. minutu, najavio trijumf gostiju. Domaći su do kraja meča uspeli samo da smanje preko Rondona.

U prvom delu igre nije bilo previše prilika, a najbolju je imao domaći tim, ali je Leno uspeo da zaustavi Aleksandra Keržakova u situaciji '1 na 1'. Drugi deo igre počeo je agresivnijom igrom domaćina, ali je Korejac sa dva gola brzo ugasio svaku nadu Zenita.

Najpre je u 68. minutu krunisao sjajnu akciju celog tima posle prekida, da bi pet minuta kasnije, na dodavanje Štefana Kislinga, lako duplirao vođstvo svog tima. Konačan rezultat meča postavio je rezervista Salomon Rondon, ali je to bilo sve što je Zenit uspeo da uradi na svom Petrovskom.

U narednoj rundi Zenit dočekuje Benfiku, a Leverukez Monako.

Liga šampiona, četvrto kolo:

Grupa C:
Zenit – Bajer Leverkuzen 0:0
20:45 Benfika – Monako

Tabela:
1. Bajern Leverkuzen 3 0 1 7:3 9
2. Monako 1 2 0 1:0 5
3. Zenit Sankt Peterburg 1 1 2 3:4 4
4. Benfika 0 1 2 1:5 1

Sastavi:

Zenit (4-2-3-1): Lodigin; Anjukov, Garaj, Lombarts, Krišito; Havi Garsija, Witsel; Hulk, Dani, Šatov; Keržakov

Leverkuzen (4-2-3-1): Leno; Donati, Toprak, Spahić, Jedvaj; Bender, Čalhanoglu; Belarabi, Brant, Son; Kisling

Gosti su oštro i agresivno započeli meč, pa smo u uvodnim minutima videli nekoliko oštrih startova. Leverkuzen je zaigrao visoki presing, što je u prvih desetak minuta dalo rezultata, a prvi pokušaj ka golu imao je Belarabi, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog završio preko prečke. Nije dugo trebalo domaćima da odgovore, Hulk je izveo prekid, a, čini se, Emir Spahić pogodio stativu.

Nastavilo se sa otvorenom igrom, ekipe su se smenjivale u napadima, da bi Aleksandar Keržakov imao dve sjajne šanse u samo nekoliko minuta. Najpre je bio '1 na 1' sa golmanom gostiju Lenom, ali je Nemac nogom sprečio pogodak, da bi već u sledećem napadu, posle nove divne lopte kapitena Danija, otišao previše ukoso i pogodio samo spolnji deo mreže.

Do kraja prvog poluvremena, nisu Nemci odustajali od visokog presinga, ali je to ostavljalo veliki prostor ekipi Zenita za kontra napade. Međutim, Šatov, Dani, Hulk i Vitsel nisu najbolje koristili prazan prostor, pa su sve lopte lako završavale u rukama Lena. S druge strane, Leverkuzen je pretio uglavnom preko raspoloženog Belarabija, dok je jedino još Štefan Kisling imao nekoliko pokušaja.

Drugi deo igre počeo je dobrom situacijom za goste iz Leverkuzena, jer su imali kontru 5 na 3, ali je Korejac Son odlučio da pokuša iz daljine, pa je prilika otišla u nepovrat. Za razliku od prvog dela igre, sada je Zenit preuzeo inicijativu i bio agresivniji rival, a ponovo je najopasniji po Lena bio Keržakov. On i Dani nastavili su dobro da sarađuju,

Portugalac mu je prvi kreirao šasnu, ali je Spahić sjajno intervenisao, da bi nekoliko napada kasnije Hulk bio paker, ali je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine opet bio na visini zadatka. Uspeo je Leverkuzen da izdrži pritisak domaćina, da bi posle kontre i trka Belarabija, i faula Garaja, stigao do vođstva.

Argentinac je bio primoran da ruši rivala na 35 metara od gola, bilo je predaleko za udarac, ali ne i za uigranu kombinaciju. Čalanoglu je poslao loptu na ivicu kaznenog do Belarabija, ovaj je samo ostavio Heun-min Sonu na šut – a Korejac divnim udarcem unutrašnjom pogodio dalji gornji ugao Lodigina - 0:1.

Pokušao je Zenit da odgovori, ali je samo pet minuta kasnije, u 73. minutu, Son ponovo šokirao domaće navijače. Ovoga puta je Havi Garsija oduzeo loptu na sredini, proigrao Kislinga a ovaj produžio do reprezentativca Južne Koreje. Son je ostao miran i lako poslao loptu po zemlji u bliži ugao - 0:2.

Portugalac na klupi domaćih je pokušao izmenama da prodrma svoju ekipu, ali sve što su uspeli da urade bio je počasni pogodak. Postigao ga je Venecualanac Salomon Rondon u 89. minutu. Odigrao je lep dupli pâs sa Riazantsevim, izbegao ofsajd, i sa peterca lako prevario Lena - 1:2.

Krenuo je Zenit na sve ili ništa, ali nije uspeo da pretvori nalet u izjednačenje, dok je s druge strane Son propustio šansu da upiše het-trik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve