Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.11.2014.

14:02

Adam Marušić blistao u Belgiji

Mladi srpski fudbaler Adam Marušić najzaslužniji je za pobedu svog Kortrijka nad Serkl Brižom 4:0 u 14. kolu Župile lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Marušić, koji u Kortrijku igra na poziciji desnog napadača, postigao je dva gola u šestoj ligaškoj pobedi svog tima – prvo je u 67. minutu povisio na 2:0, a na devet minuta do kraja je i ’overio’ trijumf svog tima.

Kortrijk je poveo golom De Metsa sa penala, a u 57. minutu Marušić je na asistenciju Ševalijea hladnokrvno prebacio lobovao golmana za 2:0.

Treći gol postigao je Maton, a u 81. minutu 22-godišnji srpski fudbaler idealno je primio loptu na grudi i preciznim udarcem pogodio donji levi ugao za konačnih 4:0.

“Video sam da je golman izašao i da okleva, pa sam pokušao lobom i uspeo. Drugi put sam dobro primio loptu i pogodio – igrao sam sa samopouzdanjem, ova dva gola veoma su važna za mene. Ovo je moj najbolji meč otkad sam ovde“, rekao je Marušić, kojeg su belgijski mediji proglasili igračem utakmice.

Marušić je letos otišao u Belgiju posle četiri sezone u Voždovcu i standardan je u timu – odigrao je svih 14 prvenstvenih utakmica i postigao je tri gola.

Nebojša Pavlović, drugi srpski fudbaler u dresu Kortrijka, takođe je odigrao ceo meč.

Kortrijk je trenutno osmi na tabeli sa 19 bodova, a u sledećem kolu dočekuje Lirs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve