Nova vest
Fudbal

Subota, 01.11.2014.

12:45

Pelegrini: Junajted nije napredovao

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini rekao je da gradski rival Junajted uopšte nije napredovao u odnosu na prošlu sezonu, uprkos pojačanjima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Siti u nedelju od 14.30 dočekuje Junajted u prvom ovosezonskom mančesterskom derbiju, koji oba tima vide kao priliku da napreduju na tabeli, pošto poslednjih nedelja ne mogu da se pohvale konstantnom formom.

’Crveni đavoli’ gradski derbi dočekuju na osmom mestu na tabeli i sa samo tri pobede iz devet utakmica, dok je Siti na trećoj poziciji, ali sa samo četiri boda više. ’Građani’ su, međutim, u poslednjih nedelju dana doživeli dva poraza, prvo od Vest Hema u Premijer ligi, a potom i Njukasla u Liga kupu.

Junajted je tokom letnjeg prelaznog roka potrošio 152 miliona funti za pojačanje, od toga skoro 60 miliona samo za Anhela Di Mariju. Međutim, Pelegrini ističe da Junajted nije mnogo napredovao od dolaska Luja Van Gala, a istina je da ’Crveni đavoli’ trenutno imaju bod manje nego u isto vreme prošle godine pod vođstvom Dejvida Mojsa.

Upitan da li je Junajted jači nego prošle sezone, Pelegrini je rekao:

Mislim da su im timovi slični, ali mi nismo jači. Junajted je kupio veoma bitne igrače ovog leta, a takođe smatram da trenutna situacija za njih nije laka, zbog novog početka sa novim menadžerima i pridošlim igračima. Ne bih rekao da su napredovali, ali možda se isto desilo sa mnom prošle godine, tako da mislim da su oni sada u sličnoj situaciji“, rekao je Pelegrini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve