Nova vest
Fudbal

Petak, 31.10.2014.

18:19

Gvardiola: 'Ležimo' Borusiji

Trener Bajerna Žozep Gvardiola istakao je da stil igre njegovog tima odgovara Borusiji Dortmund, koja gostuje u Minhenu u subotu od 18:30.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Uoči velikog nemačkog derbija Bajern je suveren lider sa čak 14 bodova više od najvećeg rivala, koji pet kola ne zna za pobedu.

"Znam da naš sistem odgovara Borusiji, činjenica da ćemo se braniti 40 metara od Manuela Nojeraa. Ali, ne mislim zbog toga da menjam bilo šta. Moje ekipe igraju napadački, takav pristup imam od Barselone B", rekao je Gvardiola.

Borusija je u velikoj krizi u Bundesligi, u devet kola ima čak šest poraza, za razliku od Lige šampiona gde ima maksimalne tri pobede.

"U ovom trenutku Borusija nam je i dalje veliki suparnik. Razlika u bodovima ništa ne znači u oktobru. Ne analiziram tabelu. Po mom mišljenju, to je velika ekipa, bez obzira na situaciju u kojoj se trenutno nalazi. Igraćemo protiv najbolje Borusije", ne potcenjuje rivala Španac.

Uoči utakmice tenzije je dodatno povećao Marko Rojs, koji je izjavio da ga ne zanima interesovanje Bajerna, već samo bodovi iz Minhena.

"Znam da je utakmica važna našim navijačima, ali isto tako i dortmundskim. Ali, takve priče me se ne tiču. Glavnu reč ima fudbal, sve drugo me ne zanima", istakao je Gvardiola.

Trener Bajerna bi ima samo jedan problem sa povređenim igračima, neizvestan za derbi je Arjen Roben.

"Ne znam još da li će igrati, bolje je, ali još uvek nije 100 posto spreman", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve