Nova vest
Fudbal

Petak, 31.10.2014.

13:09

Dženkins: Bio je to Markusov šou

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je da je Markus Vilijams bio najzaslužniji za trijumf ‘crveno-belih’ nad Valensijom u trećem kolu Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranici Dejana Radonjića su protiv španskog kluba slavili sa 76:63 i tako su došli do druge pobede u elitnom takmičenju.

Vilijams je bio jedan od zapaženijih na terenu “Kombank arene” sa 14 poena, osam asistencija i četiri skoka.

Uvek je lepo pobediti. Valensija je dobar tim, bilo je bitno dobro otvoriti utakmicu, Markus je odradio odličan posao, sjajno je upošljavao ostale igrače, a i sam se upisivao u strelce. Odbrana je uvek ključ, znali smo koje su njihove prednosti, kako napadaju i nismo odradili samo individualno dobar posao u odbrani, već smo pomagali jedni drugima. Bobi je bio sjajan, Luka takođe, ali je Markus vodio ovaj šou, kada on tako igra svi se ‘hranimo’ njegovom energijom i držimo se zajedno. Imali smo i sjajnu podršku navijača, motivisali smo jedni drugi i sjajno je pobediti”, rekao je Dženkins.

Utisak je da od početka sezone Dženkins ne igra ni izbliza kao prošle sezone, a američki košarkaš ističe da to jeste istina, ali da je najvažnije da Zvezda pobeđuje.

Mnogo razmišljam, ali u isto vreme, pobeda je važnija od mog individualnog učinka. Prošle sezone sam igrao dobro, ali tada nismo imali priliku kakvu igramo sada. Ipak sam ja šuter, košarkaš, ljudsko biće, doći će i koševi, ali će moja igra ostati ista, imaću i uspona i padova tokom cele sezone, da mogu da izađem na teren i pogodim sve, ja bih to i učinio, ali ne mogu. Ali, ono što mogu je da se oslonim na svoje saigrače i dam sve od sebe kada sam u igri. Još je početak sezone, a najbitnije je da pobeđujem, neću da budem sebičan i razmišljam o sebi kada timu ide dobro”, naglasio je Dženkins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve