Nova vest
Fudbal

Petak, 31.10.2014.

12:27

Zvezdine Argentinke na Marakani

Sestre bliznakinje Kamila i Franka Federigi oduševile su sve u Srbiji kada su otputovale u Španiju kako bi gledale put reprezentacije Srbije ka svetskom srebru.

Izvor:

Autor:

Default images

Samo mesec i po dana kasnije, velike navijačice Crvene zvezde stigle su u Beograd kako bi ispunile svoju dugogodišnju želju – da gledaju voljeni klub.

Samo dan posle sletanja u Beograd zaputile su se na Marakanu, gde im je klub priredio doček i uručio im poklone, a one su se sa oduševljenjem upoznavale i slikale sa igračima, a zatim i obišle muzej.

"Ovo nam je drugi put da smo u Srbiji. Prvi put smo bile smeštene u Novom Sadu, a došle smo na utakmicu Crvena zvezda – Sloboda", počele su razgovor za zvanični sajt Zvezde na srpskom jeziku, 18-godišnje sestre koje žive i studiraju u Granadi, a vole Srbiju, "Želele smo da studiramo srpski jezik, ali to nije bilo moguće u Španiji, pa smo morale da ga učimo same – slušajući intervjue Zvezdinih fudbalera".

U trenutku kada su pričale sa novinarima iz tunela je izašao njihov omiljeni fudbaler Darko Lazović. Vidno oduševljene pritrčale su da se slikaju i popričaju sa njim, a oduševljenje su pratile suze.

"Darko Lazović... Vukan Savićević! Ti si petom dao loptu Milunoviću, a onda je on centrirao Mudrinskom koji je glavom dao gol", povikale su u glas, pedantno opisujući akciju iz koje je Crvena zvezda smanjila prednost Slobode na 2:1.

Jedan za drugim, fudbaleri su, pomalo i zapanjeni, izlazili iz svlačionice, ne bi li se slikali sa devojkama koje pamte i znaju o najtrofejnijem srpskom klubu gotovo sve. One su prepoznale svakog igrača, pa čak i članove stručnog štaba. Otkrile su i da li navijaju za nekoga u domovini...



"Kod nas u porodici se navija za Boku, ali nas dve ne pratimo argentinski fudbal. Mi gledamo samo našu Zvezdu. Preko interneta, ne propuštamo gotovo nijednu utakmicu. Evo, idemo u Arenu da gledamo košarku".

Posle slikanja sa igračima, otišle su na glavni teren, prošle kroz tunel, a zatim bile i u muzeju, gde im je za oko zapala lopta sa grbom Mančester Junajteda.

"Tunel čeka titulu! Da, sećamo se tog natpisa. Čitamo podjednako dobro i ćirilicu i latinicu", rekle su sestre Federigi.

"Naš brat je išao na probu u Mančester. Tamo je upoznao Nemanju Vidića, i na nas je preneo fenomenalne utiske o njemu. I mi smo ga, takođe, zavolele, posle svih njegovih priča. Potom smo počele da 'guglamo' o Vidiću, Zvezdi, tako je sve počelo, i eto, danas smo ovde, na ovom divnom stadionu gde smo se upoznale sa igračima".

Osim košarkaškog meča, one će naredne nedelje gledati Rad – Zvezda, ali i meč 13. kola protiv Čukaričkog.

"Gošće smo košarkaškog kluba protiv Valensije, a u nedelju ćemo biti na utakmici Rad – Crvena zvezda, a posle i na Crvena zvezda – Čukarički. Nadamo se da će biti puno navijača", zaključile su one.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve