Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.10.2014.

18:10

Kup: Voša sigurna, krah Zvezde

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Slobodom sa 1:0, dok je najveće iznenađenje priredio Rad, eliminisavši Crvenu zvezdu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novosađani, koji brane titulu u najmasnovnijem takmičenju, imali su težak posao protiv Užičana, ali su slavili golom Alivodića sa 1:0.

Alivodić je bio strelac u sedmom minutu, a iako se činilo da će Vojvodina rutinski odraditi posao, gosti su pružili veliki otpor, ali nije uspela da dođe do preokreta.

Rad je protiv Zvezde slavio sa 1:0, a jedini gol na toj utakmici, koja je iz bezbednosnih razloga odigrana na stadionu Obilića na Vračaru, postigao je bivši igrač ‘crveno-belih’ Slavko Perović.

Trener Zvezde Nenad Lalatović posle te utakmice je rekao da je njegov tim imao problema sa realizacijom. S druge strane, strateg 'Građevinara' Milan Milanović istakao da bi rado menjao prolazak u Kupu za bod u nedeljnom duelu dva tima u Jelen Superlige.

U preostalim utakmica plasman dalje obezbedili su Spartak, Jagodina, niški Radnički i Voždovac.

Najuzbudljivije bilo je u Gornjem Milanovcu, gde je Voždovac, koji je od 34. minuta igrao sa desetoricom igrača prošao dalje posle penala. I Metalac je imao igrača manje, ali od 89. minuta, a gosti iz Beograda su dobili penal seriju sa 5:4. Penali su rešili meč i u Nišu, gde je Radnički pobedio Inđiju posle penala sa 4:1.

Spartak je pobedio Proleter sa 2:0 golovima Lukića i Plavšića, dok je Jagodina bila sigurna protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu sa 3:0.

Preostale dve utakmice osmine finala biće odigrane 19. novembra, zbog zaostale utakmice sedmog kola između Partizana i OFK Beograda. ‘Crno-beli’ tada dočekuju Slogu, dok ‘Romantičari’ na Karaburmi igraju sa Čukaričkim.

Kup Srbije, osmina finala

sreda, 29. oktobar:
Spartak – Proleter 2:0
Lukić 11, Plavšić 14
Radnički 1923 – Jagodina 0:3
Lepović 22, Arsenijević 38, Mitošević 53
Radnički – Inđija 1:0 (penalima 4:1)
Rad – Crvena zvezda 1:0
Perović 50
Vojvodina – Sloboda 1:0
Alivodić 7
Metalac – Voždovac 0:0 (penalima 4:5)
sreda, 19. novembar:
OFK Beograd – Čukarički 13.00
Partizan – Sloga 13.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve