Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.10.2014.

17:45

Rumenige: U Kataru u aprilu 2022.

Izvršni direktor minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige apelovao je na Svetsku fudbalsku federaciju da Svetsko prvenstvo 2022. godine bude u aprilu i maju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vladajuće telo svetskog fudbala naredne nedelje bi trebalo da održi sastanke čija tema bi upravo bila određivanje termina čiji domaćin će biti Katar.

Poznato je da je tokom letnjih meseci gotovo nemoguće igrati u Kataru, zbog čega su se od izbora te zemlje za domaćina pojavile brojne spekulacije kada bi Mundijal mogao da bude održan.

Svetska fudbalska federacija i Evropska fudbalska unija žele da Svetsko prvenstvo bude održano tokom zime, ali Asocijacija evropskih klubova, kojom predsedava Rumenige, lobira za šampionat od kraja aprila do kraja maja.

U ovom trenutku, postoje dva predloga, FIFA traži šampionat u novembru, a UEFA u januaru. Naš predlog je nešto drugačiji i objavićemo ga u narednih nekoliko dana”, rekao je Rumenige, “Napravili smo istraživanje i ono je pokazalo da je najbolja opcija da Svetsko prvenstvo počne krajem aprila i završi se u maju. I tada je toplo u Kataru, ali će maksimalne temperature biti oko 35 stepeni. Ako igrate uveče, u 19 ili 21.30 po vremenu u Kataru, to je 17 ili 19.30 u Evropi. S tog stanovišta, nema nikakvih problema. Zbog toga ćemo zvanično predati predlog sledeće nedelje FIFA”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve