Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.10.2014.

14:19

FIFA ponovo preti Nigeriji

Svetska fudbalska federacija (FIFA) dala je Nigeriji poslednju šansu da izbegne suspenziju, koja bi je sprečila da brani titulu na Kupu afričkih nacija.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

FIFA želi da Nigerija do petka u podne po lokalnom vremenu dokaže da je sudski nalog povučen i da će novoizabrano rukovodstvo Fudbalskog saveza početi da radi "bez ikakvih prepreka".

FIFA ne dozvoljava mešanje države u rad fudbalskih saveza svojih članica. Ako se Nigerija ne pridržava pravila, biće suspendovana najmanje do narednog kongresa FIFA, koji će se održati 28. i 29. maja sledeće godine u Cirihu.

Time bi Nigeriji bilo onemogućeno da igra u međunarodnim takmičenjima.

Nigerija je u julu bila suspendovana na devet dana, zbog mešanja države u rad Saveza i zbacivanja sa funkcije predsednika Saveza Aminu Majgarija. Umesto njega postavljeno je novo rukovodstvo koje FIFA nije priznala, pa je na novim izborima 30. septembra Majgari ponovo izabran za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve