Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.10.2014.

12:26

Klatenburg pred kaznom zbog svirke

Fudbalska Asocijacija Engleske suspendovala je jednog od najboljih sudija lige Majka Klatenburga zbog dva prekršaja na meču Vest Bromič Albion – Kristal Palas.

Izvor:

Autor:

Default images

Klatenburg tako sigurno neće suditi narednog vikenda, a postoji mogućnost da suspenzija bude i duža.

Prvi od dva prekršaja arbitar je napravio kada je svojim kolima napustio stadion u Bromiču, kako bi stigao u rodni Konset na koncert Eda Širana, da bi zatim razgovarao pola sata sa menadžerom Palasa Nilom Vornokom, što je takođe zabranjeno.

U prvom slučaju prekršio je pravilo Premijer lige, koje nalaže da arbitri moraju zajedno da dođu na stadion u zvaničnom autobusu, a isti je princip i kada napuštaju stadion posle okončanja susreta. Klatenburg se nije previše obazirao na to pravilo, već je seo u svoja kola i krenuo užurbano na koncert omiljenog pevača.

Drugi prekršaj Klateburg je napravio jer je, dok se kretao ka mestu održavanja koncerta, obavio telefonski razgovor sa Nilom Vornokom. Razgovor između arbitara i menaždera timova nije zabranjen, ali se mora obaviti maksimalno 30 minuta posle završetka susreta, ali i u prisustvu barem jednog 'svedoka'.

Inače, VBA je gubio 2:0 od gostiju iz Londona, ali je do kraja meča uspeo da stigne do boda, a ocena sportske javnosti da je do toga došlo uz nekoliko grešaka Klatenburga. Najpre nije dosudio čist faul na Džulijanom Speronijem, od strane Krega Dosona, a upravo u toj akciji su domaći uspeli da se vrate u meč.

Albion je na kraju u nadoknadi vremena uspeo da stigne i do izjednačenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve