Nova vest
Fudbal

Subota, 25.10.2014.

17:27

BL: Šou u Frankfurtu, Borusija tone

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nastavljaju sa očajnim igrama u Bundesligi, pošto su u 9. kolu izgubili kod kuće od Hanovera sa 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Timu Jirgena Klopa ovo je već šesti poraz u devet mečeva u domaćem šampionatu.

Spektakularnu utakmicu u subotu popodne odigrali su Ajntraht i Štutgart, postignuto je devet golova, a gosti su slavili sa 5:4.

Herta je bila sigurna protiv Hamburgera – 3:0, a pobede kod kuće ostvarili su još Hofenhajm i Augsburg protiv Paderborna (1:0) i Frajburga (2:0).

Borusija je protiv Hanovera bila bolji rival, ali ne kao što su navijači navikli. Ponovo se tim Jirgena Klopa mučio da probije odbranu rivala i nije uspeo na kraju. Kazna je stigla u 61. minutu kada je Kijotake postigao jedini gol na meču.

Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta za domaćina, dok Miloš Jojić nije bio ni na klupi.

Svih 90 minuta odigrao je i Filip Kostić u pobedi svog Štutgarta na gostovanju Ajntrahtu. Domaćin je poveo sa 1:0 golom Madlunga u 21. minutu, ali je Štutgart u 51. vodio sa 3:1 posle golova Harnika (2) i Gentnera.

Usledio je drugo veliki preokret. Majer, ajgner i Madlung postigli su tri gola za samo osam minuta, pa ej u 65. minutu bilo 4:3. Ipak, do kraja je usledio šok za domaće navijače. Verner je u 81. izjednačio an 4:4, a Gentner je u 84. minutu doneo veliku pobedu Štutgartu.

BL, 9. kolo:

Borusija Dortmund – Hanover 0:1
Augsburg – Frajburg 2:0
Hofenhajm – Paderborn 1:0
Herta – Hamburger 2:0
Ajntraht – Štutgart 4:5
Bajer – Šalke

nedelja:
Volfsburg – Majnc
Menhengladbah - Bajern

petak:
Verder – Keln 0:1

Tabela: Bajern 20, Hofenhajm 17, Borusija (M) 16, Majnc i Volfzburg 14, Bajer 13, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve