Nova vest
Fudbal

Subota, 25.10.2014.

09:55

Mediji hvale povratak Vilotića

Posle višemesečne pauze zbog povrede i operacije ligamenata, Milan Vilotić konačno je dočekao priliku da se nađe u startnih 11 fudbalera švajcarskog Jang Bojsa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Njegova ekipa savladala je favorizovani Napoli sa 2:0 u meču trećeg kola Lige Evrope, a bivši štoper Crvene zvezde bio je jedan od najboljih pojedinaca ove utakmice.

Švajcarski, ali i italijanski dnevni listovi Vilotićevu partiju ocenili su visokim ocenama i svrstali ga među najbolje igrače duela na stadionu Švajcarska u Bernu. Uz podsećanje da je pre povrede bio najbolji defanzivac švajcarske lige, u izveštajima se ističe da je protiv Napolija pokazao veliki potencijal, da je osvojio svaki skok-duel, bio vrlo snažan i dominantan, pravio veliki problem napadačima italijanske ekipe i dao ogromnu stabilnost odbrani Jang Bojsa.

Švajcarski prestavnik u Ligi Evrope je u Bernu došao do pobede protiv ekipe Rafe Benitesa golovima Gijoma Oroa u 52. i Leonarda Bertona u poslednjim trenucima duela.

Ovim trijumfom Jang Bojs se izjednačio na tabeli grupe I sa Spartom iz Praga i Napolijem. Sva tri tima imaju po dve pobede i jedan poraz, dok je Slovan iz Bratislave na poslednjoj poziciji. U narednom kolu za dve nedelje Vilotić i drugovi će gostovati na San Paolu ekipi Napolija.

27-godišnji Vilotić je karijeru počeo u Čukaričkom, a nastupao je i za Crvenu zvezdu i Grashoper, odakle je prošle zime prešao u Jang Bojs. Srpsk štoper je prošle sezone izabran u idealnu postavu švajcarskog šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve