Nova vest
Fudbal

Petak, 24.10.2014.

12:53

Lalatović: Uvek teško posle poraza

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da će utakmica sa Donjim Sremom biti teška posle poraza od Partizana u prošlom prvenstvenom kolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je međutim istakao da nema razloga da njegovi fudbaler klonu zbog toga.

"Okliznuli smo se u derbiju i uvek je najteže igrati sledeću utakmicu i podići ekipu da bude na nivou na kojem je bila. Zadatak mi je da motivišem igrače, da probaju da zaborave utakmicu sa Partizanom. Nema razloga da pognu glavu", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će sutra od 18 časova dočekati Donji Srem u 10. kolu Super lige Srbije, nedelju dana nakon poraza od "večitog" rivala Partizana (0:1).

"Svaka sledeća utakmica nam je najbitnija, protiv koga god da igramo idemo na pobedu, pa tako i protiv Donjeg Srema. Igrači će morati da daju maksimum da bi uspeli da pobede", kazao je Lalatović.

Crveno-beli posle devet odigranih utakmica imaju četiri boda manje od Partizana, koji ima i utakmicu manje.

Lalatović je istakao da će nastaviti da pruža šansu mladom napadaču Luki Joviću i pored lošeg nastupa na "večitom" derbiju.

"Jović će dobijati šansu, dobio je u derbiju jer Rakić nije mogao da počne. Znao sam da će ući u dve dobre šanse, ali ih nažalost nije iskoristio. Treba ga istrpeti, sigurno će igrati protiv Donjeg Srema, bar 35 minuta", naveo je trener crveno-belih.

On je istakao da bi voleo da u timu ima prošlosezonske napadače Dragana Mrđu i Abiolu Daudu, ali da ima puno poverenje u Đorđa Rakića, Đorđa Despotovića i Luku Jovića.

Zvezda će protiv Donjeg Srema igrati bez kapitena Nikole Mijailovića, koji ima parne žute kartone, dok će Lalatović moći da računa na sve ostale igrače, pošto nema problema sa povredama.

Na klupi Donjeg Srema debitovaće trener Zlatomir Zagorčić, koji je početkom nedelje zamenio Nenada Vanića.

"Novi trener uvek donese nešto novo, osveži ekipu. To je jako dobar, iskusan tim. I prošle sezone, kada je Zvezda osvojila titulu, sa igračem manje igrala nerešeno sa Zvezdom", kazao je Lalatović.

Fudbaler Zvezde Mihailo Ristić rekao je da je njegovoj ekipi neophodna podrška navijača.

"Očekujem fer i korektnu utakmicu, lep ambijent. Podrška navijača nam je sad najpotrebnija i ako je bude pobeda neće izostati. Što se mene tiče, vredno radim, trudim se i nadam se da će sve to da se isplati", rekao je Ristić.

Na konferenciji se ponovo govorilo o eventualnom povratku bivšeg reprezentativca Aleksandra Lukovića u klub, a Lalatović je rekao da postoji mogućnost da on potpiše ugovor.

"Luković trenira sa nama, pokazao je veliku želju da se vrati u Zvezdu i nadam se da će naći zajednički jezik sa upravom kluba. On bi bio veliko pojačanje za nas. Treba sačekati polusezonu, da vidimo ko će ostati, a ko otići", rekao je Lalatović.

Novinare je zanimao i komentar trenera Zvezde povodom odluke Evropske fudbalske unije (UEFA) o kaznama posle utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.

"Kao i da se nije igralo. Ali, ne bih o kazni, to samo treba da bude jedna opomena za nas. Našim igračima sada treba da proradi sportski inat i ako njihov kvalitet bude došao do izražaja trebalo bi da ih pobedimo i tamo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Ja im želim puno sreće", kazao je Lalatović.

Utakmica je registrovana pobedom Srbije sa 3:0, ali su joj i oduzeta tri boda, dok će naredne dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo "orlovi" igrati pred praznim tribinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve