Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.10.2014.

20:20

Bešiktaš se prošetao kroz Humsku

Fudbaleri Partizana poraženi su na svom terenu od Bešiktaša sa 4:0, u utakmici 3. kola C grupe u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Marka Nikolića je ovim porazom značajno umanjila šanse za prolaz u narednu fazu, pošto na začelju grupe ima samo bod iz tri meča.

Na čelu C grupe su Bešiktaš i Totenhem sa po pet bodova, grčki Asteras ima bod manje. U drugom meču grupe engleski tim je slavio protiv Asterasa sa 5:1.

Crno-beli su pred oko 12.000 gledalaca po teškom terenu u Humskoj sasvim dobro počeli meč, ali ih je pogodak Velija Kavlaka u 18. minutu ’isekao’. Pobednik je praktično odlučen u 45. minutu golom Dembe Ba, a u nastavku su ubedljivu pobedu turske ekipe overili Ozjakup u 52. i Gekan Tere u 54. minutu utakmice.

Ovo je bio najubedljiviji poraz Partizana kod kuće u istoriji evropskih takmičenja. Bio je ovo 39. meč crno-belih od 2003. godine u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope (skor 2-10-27).

U narednom kolu crno-beli idu u Istanbul.

Tok meča:

Partizan je prvi pokušaj imao već u 35. sekundi, šutirao je Lazović sa 20-ak metara, ali slabo preko gola. Partizan je meč počeo bez straha, oa je u prvih 10-ak minuta bio bolji rival.

Prvu dobru priliku na utakmici ipak je imao Bešiktaš, u 13. Tere je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Lukač sjajnom paradom loptu izbacio u korner.

U 18. minutu ekipa Bešiktaša je došla do prednosti. Kavlak je sa oko 25 metara potpuno iznenadio golmana Lukača, šutirao je sa dosta efea, pa je golman crno-belih naivno krenuo u pogrešnu stranu – 1:0.

Samo šestesetak sekundi nakon vođstva Šahin je imao priliku da postigne i drugi gol, ali je odbrana Partizana izbacila loptu u kroner.

Bešiktaš je nakon postignutog gola uspostavio inicijativu na ternu, pa je Partizan uglavnom pokušavao iz kontri da ugrozi gol gostiju. U 28. minutu Partizan je imao i sreće. Posle polukontre gostiju Tere je zalomio sa desne strane i šutirao u bliži ugao, ali se lopta od stative odbila u polje.

U 32. minutu Drinčić je imao priliku iz slobodnog udarca. Sa oko 25 metara je prebacio živi zid, ali je golman Bešiktaša lako intervenisao.

Veliku priliku za izjednačenje Partizan nije iskoristio u 36. minutu. Škuletić je sjajno odradio posao na levoj strani, dobro je centrirao na prvu stativu gde je natrčao Živković i zahvatio loptu, ali je golman Bešiktaša refleksno intervenisao.

Bešiktaš je veliki deo posla završio u 45. minutu. Šahin je sjajnim dodavanjem proigrao Dembu Ba, bivši napadač Čelsija izbegao je ofsajd i snažnim udarcem ispod Lukača doneo je svom timu 2:0 na poluvremenu.

Početkom drugog poluvremena Bešiktaš je lagano čuvao posed, a u 52. minutu je postigao i treći gol. Sjajnu kombinaciju turskih igrača završio je Ozjakup koji je lagano savladao Lukača za 3:0.

Samo nekoliko desetina sekundi nakon trećeg, Bešiktaš je postigao i četvrti gol. Demba Ba je lagano proigrao Terea koji je izašao sam ispred Lukača i lagano ga je savladao.

U nastavku meča tempo je potpuno pao. Bešiktaš je lagano čuvao loptu i ubedljivo vođstvo, ni crno-beli nisu imali prevelikih ambicija, pa je na kraju ostalo Partizan - Beiktaš 0:4.

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Ćirković, Ilič, Stevanović, Živković, Drinčić, Pantić, Lazović, Škuletić.
Bešiktaš: Tolga Zengin, Sivok, Franko, Ramon Mota, Gekan Tere, Veli Kavlak, Hačinson, Ogužan Kziakup, Ujsal, Ba, Šahan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

386 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d