Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.10.2014.

17:53

LE: Tot'nam silan, Hrvati polovični

U četvrtak je nastavljeno takmičenje u Ligi Evrope, a na programu su bili mečevi trećeg kola.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Seriju utakmica kojih je bilo 23, otvorili su Krasnodar i Volfsburg u istoimenom gradu, a pobedu je odneo gostujući tim.

Na stadionu 'Kubanj' viđena je veoma interesantna utakmica koju je Volfsburg dobio rezultatom 4:2. Nemačka ekipa povela je autogolom Grankvista u prvom poluvremenu, da bi De Brujne duplirao vođstvo na samom startu drugog.

Grankvist je sa bele tačke uspeo da smanji rezultat na 2:1, ali se Volfsburg odlepio golovima Luisa Gustava i De Brujnea. Konačan rezultat postavio je Vanderson četiri minuta pre kraja utakmice.

Derbi kola nije opravdao očekivanja – u Lilu je domaći tim odigrao bez golova sa Evertonom, a taj susret već je imao uvertiru, pošto su gostujući navijači napadnuti na centralnom gradskom trgu. Englezi su zadržali čelo tabele sa pet bodova, jednim više od Volfsburga.

Jang Bojs iznenadio je Napoli golovima Oroa i Bertonea, pa sada dve ekipe imaju po šest bodova na vrhu.

U grupi I igraju Sparta iz Praga pobedio je Slovan u Bratislavi sa 3:0, a taj meč prekinut je u 40. minutu zbog upada navijača.

Fiorentini je pripao derbi protiv PAOK-a, a rešio ga je jedinim golom na meču Vargas u 38. minutu. ’Viola’ je sada prva u grupi K sa maksimalnih devet bodova, pet više od Gengama. Francuski tim odigrao je bez golova sa Dinamom u Minsku.

Baš kao i Fiorentina, svih devet bodova skupila je Legija, koja je u sredu dobila Metalist. U okviru te grupe, Trabzon je pobedio Lokeren, pa je sada drugi sa šest bodova.

Grupa J donosi nam interesantnu situaciju u kojoj tri tima imaju po šest bodova. Prva je Steaua koja je sa 2:1 dobila Rio Ave, Drugi je Dinamo Kijev koji je doživeo potop protiv Olborga. Olborg je slavio sa 3:0, a stelci su bili Enevolsen i Tomsen dva puta.

Utakmice prvog termina Lige Evrope obeležio je Andrej Kramarić, koji je postigao het-trik u pobedi Rijeke nad holandskim Fejenordom. Jedini strelac za goste bio je Tornstra. Rijeka se izjednačila sa Seviljom po broju bodova (4), koja je odigrala bez golova sa Seviljom.

Osim Partizana, ubedljiv poraz u večernjem terminu doživeo je Dinamo iz Zagreba, koji je poražen na gostovanju Salcburgu sa 4:2.

Trostruki strelac za domaće bio je Alan, dok se upisao i Ramaljo. Austrijski tim popeo se na čelo tabele, ispred Seltika koji je pobedio Astru sa 2:1.

’Crno-beli’ su porazom od Bešiktaša sveli šanse za prolaz na minimum, a osim ekipe koju vodi Slaven Bilić, najverovatnije će dalje engleski Totenhem. ’Pevci’ su meč sa Asterasom (5:1) rešili u prvom poluvremenu, da bi do kraja napunili mrežu Grka.

Postigli su dva gola, a za oba su vezane interesantne činjenice. Prvo je Kejn pogodio iz prvog šuta u okvir gola tima u LE posle skoro 200 minuta, da bi Erik Lamela postigao neverovatan gol ’rabonom’ sa 17 metara.

Kejn je kompletirao het-trik u drugom poluvremenu, dok je i Lamela postigao drugi gol. Konačan rezultat postavio je Barales u finišu meča, kada je pogodio iz slobodnjaka koji je branio Kejn, pošto je Loris dobio direktan crveni karton.

Torino, za koji je ceo meč odigrao Nikola Maksimović nije imao problema sa Helsinkijem, dok je Viljareal slavio protiv Ciriha sa 3:1.

U jednom od derbija Inter i Sent Etjen odigrali su meč bez golova, Nemanja Vidić odigrao je svih 90, dok je Zdravko Kuzmanović iz igre izašao pet minuta pre kraja meča.

Borusija Menhengladbah potvrdila je da je druga najjača ekipa u Bundesligi, ubedljivom pobedom nad Apolonom od 5:0.

Karabag je iznenadio Dnjipro sa 1:0, pogotkom Muarema Muarema.

Liga Evrope, treće kolo:
Krasnodar – Volfsburg 2:4
Olborg – Dinamo Kijev 3:0
Dinamo Minsk – Gengam 0:0
Lil – Everton 0:0
PAOK – Fiorentina 0:1
Rijeka – Fejenord 3:1
Slovan Bratislava – Sparta Prag 0:3
Standard Lijež – Sevilja 0:0
Steaua
– Rio Ave 2:1
Trabzonspor – Lokeren 2:0
Jang Bojs – Napoli 2:0
Menhengladbah – Apolon 5:0
Seltik
– Astra 2:1
Klub Briž – Kopenhagen 1:1
Dnjipro – Karabag 0:1
Eštoril – Dinamo Moskva 1:2
Inter – Sent Etjen 0:0
Partizan – Bešiktaš 0:4
PSV – Panatinaikos 1:1
Salcburg – Dinamo Zagreb 4:2
Torino – Helsinki 2:0
Totenhem – Asteras Tripolis 5:1
Viljareal – Cirih 4:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d