Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.10.2014.

12:36

Sporting: Rusi namestili Šalke 1&7+

Utorak veče doneo je spektakularne rezultate u Ligi šampiona, a u senci pobeda Bajerna, Šahtjora i Čelsija sa 6-7 golova, ostao je trijumf Šalkea 4:3.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nemački klub je u nadoknadi vremena golom iz penala stigao do pobede nad lisabonskim Sportingom, nakon čega su krenule razne teorije zavere.

Najveću optužbu izneo je bivši direktor Sportinga duardo Baroso, koji smatra da je ruska mafija, preko generalnog sponzora Šalkea i LŠ kompanije Gasprom namestila meča da bude pobeda domaćina i sedam golova.

Ne samo što su povezani Šalke i LŠ preko sponzora Gasproma, već je i meč sudila petorka iz Rusije, na čelu sa Sergejom Karasevim.

Nakon meča navijači Sportinga su žestoko kritikovali UEFA preko društvenih mreža.

"Ono što se dogodilo nije normalno. Ovo je ogromna nepravda. Ne želim više ništa da kažem u vezi sa tim", rekao je posle meča trener Sportinga Marko Silva.

Sporting je poveo u Gelzenkirhenu golom Nanija u 16. minutu, izjednačio je Obasi u 34, a početkom drugog dela Huntelar je pogodio za preokret.

Pola sata pre kraja Hevedes povećava na 3:1, ali u narednih 20 minuta Silva sa dva gola donosi izjednačenje. Međutim, u 92. minutu dogodio se kontroverzan trenutak.

Lopta nakon šuta Huntelara glavom pogađa Žonatana Silvu u lice, sudija se nije oglasio, ali je na intervenciju petog sudije koji stoji iza gola ipak svirao penal, koji Čupo-Motig pretvara u pobedi domaćina.

UEFA nije imala odgovor na pitanje novinara da li je konflikt interesa da jedna kompanija bude sponzor određenom klubu i takmičenju u kojem nastupa ta ekipa, niti da li je zabrinuta zbog optužbi u vezi sa tim.

Gasprom je 2012. godine postao generalni sponzor LŠ, ugovor je potpisan na tri godine, a prošle sezone su ekoliški aktivisti na stadionu Sent Jakobs na meču Bazel – Šalke razvili anti-Gapsrom transparent.

U svakom slučaju, Sporting posle tri kola ima jedan bod i verovatno će ostati iza "Gaspromovih timova" Šalkea i Čelsija u grupi G.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve