Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.10.2014.

09:25

Stevanović u startnih 11 Partizana?

Povreda Miroslava Vulićevića, standardnog desnog beka Partizana, mogla bi da bude prilika za osamnaestogodišnjeg Miladina Stevanovića, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Omladinski reprezentativac Srbije, još bez nastupa za 'crno-bele' u zvaničnim mečevima, najbliži je mestu u timu za meč sa Bešiktašom u Ligi Evrope.

Trener Marko Nikolić, koji već dugo na Stevanovićeve vršnjake Pantića i Živkovića računa u svim važnim utakmicama, ima još jednu mogućnost. Branko Ilić je u španskom Betisu igrao desnog beka.

Kako Partizan nema nijednog igrača kojem bi ta pozicija bila prirodna, ostaje mali broj rešenja. Ilić je u poslednjim mečevima igrao kao zadnji vezni, posle povrede Brašanca i na toj poziciji je jedini predstavnik Srbije u Evropi 'tanak', a Nikolić će, gotovo izvesno, i na Turke sa dvojicom defanzivnih veznih igrača, jedan je Drinčić, drugi, najverovatnije, Branko Ilić.

Miladin Stevanović je tokom sezone samo jednom bio u 18, na klupi u duelu sa Radom u Jelen Superligi, na pripremnim utakmicama je dobijao minute u prvom timu ali je i ove sezone registrovan i za Teleoptik, za koji nastupa u Srpskoj ligi.

Tokom leta igrao je za omladinsku reprezentaciju Srbije, sve mečeve na Evropskom prvenstvu, a kako je mlađi od većine saigrača iz tog tima, sada je jedan od predvodnika nove omladinske selekcije u kvalifikacijama za sledeće prvenstvo Evrope.

Stevanović je rođen 11. februara 1996. godine, u mlađim kategorijama Partizana, gde je stigao kao dvanaestogodišnjak iz Bijeljine, igrao je najčešće desnog štopera ali je imao priliku da nastupa i na poziciji beka.

Nikolić ima trojicu štopera, Ćirkovića, Stankovića i Branka Ilića, a slovenački reprezentativac bi mogao da bude u konkurenciji za zadnjeg veznog, sa Drinčićem i Sašom Markovićem.

Na ostalim pozicijama svi su zdravi, Lukač će na gol, Volkov na levu stranu odbrane, a u ofanzivnom delu sredine terena i špicu trener 'crno-belih' imaće, prvi put od početka 'evropske' sezone, sve igrače na raspolaganju, Grbića, Andriju Živkovića, Ninkovića, Sašu Ilića, Marinkovića i Pantića, odnosno Lazovića, Škuletića, Kojića i Fofanu.

'Crno-beli' igraju sa Bešiktašom u Humskoj od 21.05.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve