Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.10.2014.

18:21

LŠ: Remi u Himkiju, Siti u problemu

Fudbaleri CSKA i Mančester Sitija odigrali su nerešeno 2:2, u prvom meču grupe E Lige šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Meč na ’Himki areni’ igrao se pred praznim tribinama zato što su ’Armejci’ kažnjeni zbog incidenata navijača u Rimu.

Iako je bio favorit u ovom duelu, šampion Engleske ispustio je vođstvo od 2:0 i sada je u velikom problemu jer ima samo dva boda, dva manje od Rome i četiri od Bajerna.

Kod domaćih Zoran Tošić igrao je do 69. minuta, kada ga je zamenio Efremov. U ekipi Sitija Aleksandar Kolarov proveo je ceo meč na terenu, ali se može smatrati tragičarem, pošto je napravio penal iz kog je CSKA izjednačio. Matija Nastasić nije bio u protokolu za ovaj meč.

U drugom meču iste grupe, 'Vučica' od 20.45 dočekuje tim Pepa Gvardiole.

Grupa E:
CSKA Moskva – Mančester Siti 2:2
(Aguero 29, Milner 38 - Dumbija 65, Načo 86 (p))
20:45 Roma – Bajern
Tabela: Bajern 6 bodova, Roma 4, Mančester Siti 2, CSKA 1

Utakmica u Moskvi krenula je poprilično sporo, a na startu gosti su imali terensku inicijativu. Siti je držao loptu u svojim nogama, a Moskovljani su pokušavali kontranapadima, najčešće preko Muse i Tošića.

Prvu dobru priliku imao je Pablo Sabaleta, koji je jednu dubinsku loptu primio na grudi, šutirao iz poluvoleja sa nekih 12 metara, ali je njegov udarac završio pored bliže stative.

Iako nije bilo mnogo velikih šansi u prvom poluvremenu, izabranici Manuela Pelegrinija uspeli su da povedu u 29. minutu. Džeko je privatio odlično dodavanje Silve iz dubine i izašao ispred gola, sačekao da golman Akinfejef izleti i dodao Agueru, koji je samo prosledio u praznu mrežu. To je Argentincu osmi gol u poslednjih pet utakmica za ’Građane’.

Samo desetak minuta kasnije Mančester Siti duplirao je prednost, posle odlične akcije. Odličnom dugom loptom Ture je pogodio Sabaletu koji se ubacio iz drugog plana. Argentinac je glavom spustio do Aguera koji je iz prve gađao spurotni ugao, na njegovu sreću loše je zahvatio loptu koja je došla do Milnera na drugoj stativi, koji je iz peterca ubacuje u prazan gol.

Do kraja poluvremena Aguero je propustio još jednu priliku, pa je Siti na odmor otišao prednošću od 2:0.

U drugom poluvremenu prvih 20 minuta nije bilo šansi, iako je CSKA bio nešto opasniji od izlaska na teren. Siti je pokušavao da umrtvi igru, ali im se to obilo o glavu u 65. minutu.

Ovoga puta domaći su odigrali fenomenalnu akciju – Načo je jednim dodavanjem probušio odbranu Sitija i pronašao Musu, ovaj odigrao na peterac do Dumbije, koji je ispred Sabalete sproveo u mrežu.

Dumbija je postigao peti gol u 83 minuta koliko je odigrao u poslednje četiri utakmice. Bio je to ujedno njegov treći pogodak na dva meča sa ’Građanima’.

Igrači engleskog predstavnika potpuno su se povukli u poslednjih 10 minuta, što su Rusi uspeli da kazne. Kolarov je neoprezno startovao na Dumbiju u kaznenom prostoru i sudija je dosudio penal. Siguran realizator najstrože kazne bio je Načo.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, pa je Siti napravio još jedan korak unazad od plasmana u narednu fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve