Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.10.2014.

11:28

"Niste ratovali, zato ste u grupi"

Predsednik UEFA Mišel Platini kaže da Srbija i Albanija nikada nisu ratovale, poput Jermenije i Azerbejdžana, i da zato nisu razdvojene na žrebu kvalifikacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Po toj logici onda bi trebalo i da razdvajamo i Grčku i Makedoniju, koje takođe imaju političkih trzavica, a to ne radimo, već razgovaramo sa predsednicima i premijerima koji su odgovorni za nacionalnu bezbednost. Fudbal ne treba da razdvaja, nego da spaja ljude, a najbolji primer za to su srpski i albanski igrači iz Lacija", rekao je Platini.

On je ponovio da je sve što se desilo prilikom prekida utakmice u Beogradu neoprostivio i najavio kazne.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u 42. minutu nakon incidenata koji su usledili zbog provokacije gostiju sa bespilotnom letelicom, dronom, koja je nosila zastavu tzv. Velike Albanije i kasnijeg utčavanja navijača na teren.

Disciplinska komisija UEFA u četvrtak, 23. oktobra, doneće odluku o registraciji utakmice, kao i o kaznama za Saveze i pojedince.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d