Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.10.2014.

09:24

LŠ: Bajern u Rimu, Siti u Moskvi

U utorak se igraju mečevi trećeg kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H, a derbi je na programu u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Nemačke Bajern gostuje ekipi Rome, dok u drugom meču grupe E CSKA dočekuje Mančester Siti na praznoj Himki Areni.

U grupi F na Kamp Nouu igraju dva bivša šampiona Evrope Barselona i Ajaks, dok PSŽ gostuje APOEL-u. U grupi G Šalke čeka Sporting, dok Maribor gostuje Čelsiju. U grupi H interesantno će biti u duelu Porta i Atletik Bilbaa, dok u derbiju Istoka Šahtjor gostuje BATE Borisovu.

Liga šampiona, 3. kolo:

Grupa E:
18:00 CSKA Moskva – Mančester Siti
20:45 Roma – Bajern
Tabela: Bajern 6 bodova, Roma 4, Mančester Siti 1, CSKA 0

Grupa F:
20:45 APOEL – Pari Sen Žermen
20:45 Barselona – Ajaks
Tabela: Pari Sen Žermen 4, Barselona 3, Ajaks 2, Apoel 1

Grupa G:
20:45 Šalke – Sporting
20:45 Čelsi – Maribor
Tabela: Čelsi 4, Šalke 2, Maribor 2, Sporting 1

Grupa H:
20:45 BATE Borisov – Šahtjor
20:45 Porto – Atletik Bilbao
Tabela: Porto 4, Bate Borisov 3, Šahtjor 2, Atletik Bilbao 1

Fudbaleri Mančester Sitija gostuju u Moskvi ekipi CSKA i jednostavno moraju da pobede ukoliko žele da ostanu u trči za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Šampion Engleske posle dva kola ima samo jedan bod, pošto je poražen u Minhenu od Bajerna (1:0), dok je na svom terenu remizirao sa Romom.

Dodatni problem "građanima" predstavljaće odsustvo povređenog Frenka Lamparda.

"Frenk je oštetio butni mišić i nekoliko nedelja biće van terena. Za sada je sigurno da neće igrati u Moskvi. Imamo dve utakmice protiv CSKA i moramo da dobijemo obe. Najbolji način za to je da u svaki meč udjemo kao da je finale, pokušamo da dobijemo i verujem da smo spremni", rekao je menadžer tima Manuel Pelegrini uoči meča.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov biće u sastavu za meč, gotovo izvesno u startnih 11, s obzirom na to da je odmarao minulog vikenda protiv Totenhema, baš kao i Edin DŽeko, Pablo Zabaleta i Jaja Ture.

Utakmica će se igrati bez prisustva publike, zbog kazne koju ima CSKA nakon incidenata njegovih navijača protiv Rome u Rimu.

"Pobede u ruskom šampionatu nas raduju, pogotovo ubedljiv trijumf protiv Krasnodara (6:0) koji nam daje samopuzdanje. Verujem u povoljan rezultat", naveo je reprezentativac Srbije Zoran Tošić.

U drugom meču Roma, koja ove sezone igra sjajno, na oba fronta, dočekaće Bajern.

"U meč protiv jednog od najboljih timova na svetu ulazimo kao autsajderi. Imaju odlične pojedince, radujem se duelu i jedva čekam da osetim atmosferu na Olimpiku", rekao je trener "vučice" Rudi Garsija.

Bajern ima maksimalan učinak na startu Lige šampiona, zbog čega je trener Pep Gvardiola optimista uoči meč na Olimpiku.

"Respektujemo Romu, očekujem težak meč. Posebnu pažnju moraćemo da obratimo na kapitena Totija, ali verujem u moj tim i pozitivan rezultat koji će nas odvesti na korak od plasmana u narednu faze", rekao je Gvardiola.

Barselona i Pari Sen Žermen pokušaće da opravdaju ulogu favorita protiv Ajaksa, odnosno Apoela. Francuski tim gostuje kiparskom šampionu u Nikoziji, dok će Barselona na Nou Kampu dočekati holandskog predstavnika.

Lider Premijer lige Čelsi će u utakmici G grupe na papiru imati lak zadatak, pošto mu u goste dolazi šampion Slovenije Maribor.

Slovenački tim je "kao iz snova" startovao u Ligi šampiona, pošto je zabeležio dva remija protiv Sportinga i Šalkea, pa se potajno nada novom iznenadjenju.

Nemanja Matić i Branislav Ivanović se očekuju u najboljih 11 igrača londonskog tima.

U drugom meču Šalke dočekuje lisabonski Sporting, u kojem je nemački tim blagi favorit i želi da se iskupi za slabe rezultate u Bundesligi.

U H grupi Bate će dočekati ukrajinskog šampiona Šahtjor i pokušati da u Borisovu napravi novo iznenadjenje posle pobede protiv Atletika iz Bilbaa u prošlom kolu.

"Trebala nam je ta pobeda posle remija sa Portom i dva prvenstvena poraza. Uvek je lepo pobediti. Sada nam je potreban odmor pošto moramo da se spremimo za Bate. To je za nas izuzetno važna utakmica", rekao je kapiten Šahtjora Darijo Srna pred gostovanje u Borisovu.

U sastavu beloruskog tima trebalo bi u startnoj postavi da se nadje nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve