Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.10.2014.

17:23

Da li Mesi može da neće da izađe?

Spekulacije iz prošlosti da je Lionel Mesi 'glavni' u Barseloni ekspresno su bivale demantovane, ali situacija na meču sa Eibarom ukazuje drugačije.

Izvor:

Autor:

Default images

Sjajni Argentinac postigao je protiv Eibara 251. gol u Primeri, prišavši 'večnom' rekorderu Telmu Zari na samo pogodak zaostatka.

Petnaestak minuta pre kraja meča Luis Enrike je odlučio da na teren umesto najboljeg igrača pošalje mladog Munira el Hadadija. Međutim, posle kratke komunikacije sa Mesijem i 'znaka' rekao je pomoćniku da upiše ime Nejmara da Silve.

"Želeo sam da odmorim Mesija, ali morate biti svesni da, ukoliko se odlučite da ga izvedete iz igre, možete propustiti sjajan gol – kao što bi bio slučaj na ovom susretu", rekao je posle meča Enrike, ne želeći da dublje objašnjava celu situaciju. "On ne treba da se opterećuje obaranjem Zarinog rekorda, niti bi to trebalo da ga motiviše. On igra u svom renomeu od kada sam ja uz ekipu, daje sve od sebe na svakom meču, treningu".

U medijima na Iberijskom poluostrvu postoje dve verzije komunikacije između trenera i igrača.

Katalonska televizija 'TV3' prenosi da je Enrike bio zadovoljan činjenicom da je Mesi u stanju da nastavi meč, pa je umesto njega izveo Nejmara, dok, logično, madridska 'La Sexta' navodi da je Argentinac nezadovoljno okrenuo leđa svom treneru, pri tom pokazavši mu sredni prst.

"Stvarno nemam nameru da ulazim u ovu vrstu diskusije. Imamo toliko prečih problema od priča ko je izmenjen, ko je i zašto dobio žuti, a ko je povređen", bio je oštar Enrike na konferenciji pred meč sa Ajaksom u utorak. "Ponekad i ja pogrešim... Ne želim da ulazim u ovakav vid diskusije, zbog načina na koji ste intrepetirali celu situaciju. To mi iskreno smeta, i mislim da nikako nije u redu. Između mene i igrača sve se zasniva na poverenju, pa tako, kada ih izvodim iz igre, želim pre toga da vidim kako se osećaju, da li uživaju na terenu. Tek onda odlučujem koga ću zameniti".



Posle duela sa 'Kopljanicima', Blaugranu narednog vikenda očekuje novi El Klasiko na Santijago Bernabeuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve