Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.10.2014.

13:47

Murinjo: Neću mnogo menjati tim

Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da neće mnogo menjati tim za predstojeću utakmicu protiv Maribora u Ligi šampiona, jer ne želi da pokvari ravnotežu ekipe.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Fudbaleri Čelsija u utorak od 20.45 na 'Stamford Bridžu' igraju protiv Maribora utakmicu trećeg kola Grupe G u Ligi šampiona.

'Plavci' posle dva kola imaju četiri boda i prvi su na tabeli, a Maribor je treći sa dva boda. Šalke je sa istim brojem bodova na drugom mestu, a Sporting iz Lisabona je poslednji s jednim bodom.

"Ne mogu mnogo da menjam tim pošto ne želim da narušim ravnotežu ekipe. Mogu da promenim nekoliko igrača. Mislim da Ramires neće biti spreman, kao i Andre Širle, a sigurno je da ni Dijego Kosta neće igrati. Igrači koji su mi na raspolaganju su isti oni koji su igrali protiv Kristal Palasa u Premijer ligi", rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

Čelsi u utakmicu protiv Maribora ulazi posle pobede protiv Kristal Palasa od 2:1, što je peta uzastopna pobeda tima u svim takmičenjima.

"Veoma je važno da pobedimo Maribor, da završimo prve tri utakmice u grupi sa sedam bodova. Ovo je važna situacija za nas", dodao je portuglaski trener.

Čelsi je u grupi pobedio Sporting sa 1:0 golom Nemanje Matića.

"Niko nije očekivao da će Maribor uzeti bodove Sportingu i Šalkeu, ali ti rezultati su nas podstakli da uđemo koncentrisano u duel sa Slovencima", rekao je srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Napadača Dijega Kostu, koji je postigao devet golova u prvih sedam utakmica u Premijer ligi, u ekipi bi mogli da zamene Didije Drogba ili Loik Remi.

U drugoj utakmici u Grupi G, Šalke od 20.45 u Gelzenkirhenu igra protiv Sportinga iz Lisabona. Obe ekipe traže prvu pobedu u grupi.

Nemačka ekipa u utakmicu ulazi sa novim trenerom Robertom di Mateom, koji je debitovao u subotu, u pobedi protiv Herte od 2:0. On je na klupi zamenio Jensa Kelera, koji je otpušten zbog loših rezultata.

Di Mateo, koji je predvodio Čelsi do titule u Ligi šampiona 2012. godine, rekao je da želi da ojača odbranu Šalkea.

"Nastavićemo da radimo na organizaciji igre i da pokušavamo da pobeđujemo", rekao je Di Mateo.

U ekipi će biti kapiten Benedikt Hevedes, koji se oporavio od povrede kuka.

"Rekli smo da želimo da napredujemo malim koracima. To smo uspeli", rekao je Hevedes posle utakmice sa Hertom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve