Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.10.2014.

13:10

Pelegrini: Svaki meč kao finale

Trener fudbalera Mančester Sitija Manuel Pelegrini izjavio je da će u utakmicu protiv CSKA iz Moskve u Ligi šampiona njegova ekipa ući kao da je finale.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Pelegrini je dodao da je najvažnije da se plasira u drugu fazu tog takmičenja.

Fudbaleri Mančester Sitija u utorak od 18 časova u Moskvi igraju protiv CSKA utakmicu trećeg kola Grupe E u Ligi šampiona.

Siti je u prethodna dva kola osvojio bod, a CSKA je poslednji na tabeli bez bodova. Prvi je Bajern sa šest bodova, a druga je Roma sa dva manje.

U sledećem kolu Siti će biti domaćin ruskom timu.

"Čekaju nas dve utakmice protiv CSKA u Ligi šampiona i moramo da pobedimo u obe. Najbolji način je da u svaku uđemo kao da je finalna, da pokušamo da pobedimo i posvetimo se narednoj", rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji.

Utakmica će se igrati bez publike, pošto je ruski klub kažnjen zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača.

"Biće drugačije. Razumem odluku UEFA, ali prazan stadion nije najbolje rešenje. Međutim, uvek razmišljam pozitivno. Utakmica je važna, a najbolji način za rad je kada osećate pritisak u svakom meču. Verujem da ćemo se plasirati u osminu finala. Ako pobedimo u preostale četiri utakmice, možemo da osvojimo prvo mesto u Grupi E, ali najvažnije je da ostanemo u takmičenju", dodao je Pelegrini.

U engleskom timu neće biti Frenka Lamparda zbog povrede, a utakmicu će zbog povreda propustiti i Samir Nasri i Elijakim Mangala.

Siti u utakmicu ulazi posle pobede protiv Totenhema od 4:1, sva četiri gola postigao je Serhio Aguero, a CSKA pobedom protiv Kubana od 6:0.

U drugoj utakmici u Grupi E, Roma na svom stadionu igra protiv Bajerna iz Minhena. Napadač italijanske ekipe Matija Destro rekao je da njegova ekipa mora da dokaže kvalitet u duelu sa šampionom Nemačke.

Roma se u Ligu šampiona vratila posle 2011. godine i u prva dva kola nema poraz.

"To će biti divna utakmica. Igraćemo pred našim navijačima. Uvereni smo u naš kvalitet i videćemo gde ćemo završiti. U svakoj utakmici pokušavamo da nametnemo naš stil igre, uvek idemo na pobedu", rekao je Destro.

Romu će predvoditi kapiten Frančesko Toti, koji je u prošlom kolu postigao izjednačujući gol protiv Sitija i postao najstariji strelac u istoriji Lige šampiona, pošto je pogodak postigao tri dana pošto je napunio 38 godina.

Očekuje se da će se u tim Rome, posle povreda vratiti Huan Iturbe i Žervinjo.

Ekipa Rudija Garsije u duel ulazi pobedom protiv Kjeva od 3:0, a Bajern je pobedio Verder sa 6:0, što je bila peta uzastopna pobeda u svim takmičenjima fudbalera Pepa Gvardiole.

Gvardiola je u tom duelu odmarao Roberta Levandovskog, dok je Frank Riberi igrao poslednjih 29 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve