Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.10.2014.

12:57

Gvardiola 'sanja' Old Traford

Trener Bajerna Pep Gvardiola planira da jednog dana preuzme Mančester Junajted, otkrio je španski novinar Marti Perarnau, autor knjige "Pep poverljivo".

Izvor:

Autor:

Default images

On je u knjizi opisao razgovor između Gvardiole i njegovog ličnog asistenta, proslavljenog španskog vaterpoliste Manela Estijartea, tokom utakmice između Junajteda i Šalkea 2011. godine, kada je oduševljen atmosferom na Old Trafordu priznao da bi voleo da vodi engleski tim.

Tadašnji menadžer Junajteda Aleks Ferguson odredio ga je kao najozbiljnijeg kandidata za naslednika, Pep je čak i pregovarao sa čelnicima kluba, ali je ipak odlučio da prihvati ponudu minhenskog Bajerna.

On je Barselonu vodio od 2008. do 2012. godine, sa kojom je osvojio tri titule Primere, dve Lige šampiona, dva nacionalna Kupa, tri Superkupa Španije, dva UEFA Superkupa i dva Svetska klupska prvenstva.

Sa minhenskim klubom u prvoj sezoni nije uspeo da odbrani pehar prvaka Evrope, ali je osvojio titulu u Bundesligi, nacionalni Kup, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve