Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.10.2014.

08:36

"Etkinson imao veoma težak posao"

Poznati engleski sudija Grejem Pol smatra da je njegov kolega i zemljak Martin Etkinson imao veoma težak posao na prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije.

Izvor:

Autor:

Default images

Meč I kvalifikacione grupe prekinut je na stadionu Partizana pred kraj prvog poluvremena nakon što se iznad terena pojavila bespilotna letelica sa zastavom tzv. Velike Albanije, posle čega su usledili incidenti.

"Etkinson je imao neverovatno težak posao da iskontroliše događaje koji su strahovitom brzinom prelazili u stanje ludila i opšteg haosa. Odluku o prekidu mogao je da donese ili on ili delegat UEFA Hari Bin, možda zajedno, ali ko god da je doneo procenio je prethodno da uslovi za igru nisu bili mogući", izjavio je Pol.

On je naveo da je za Etkinsona svakako mnogo značilo što je delegat utakmice bio iskusni funkcioner UEFA, Holanđanin Bin, koji je verovatno znao šta je trebalo da se uradi kada su u pitanju retki i krajnje neobični incidenti kao što je let drona iznad terena.

"Pre svakog meča pod okriljem UEFA sudije dobiju jasna uputstva šta treba da rade u slučaju nekog većeg incidenta, ali čisto sumnjam da u bilo kakvom pravilniku piše šta preduzeti kada se pojavi dron iznad stadiona", dodao je Pol.

UEFA je precizirala razloge pokretanja disciplinskog postupka protiv dva nacionalna saveza povodom prekida utakmice u Beogradu navodeći da se FS Srbije tereti zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišćenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije, a FS Albanije zbog odbijanja nacionalnog tima da igra nastavak prekinutog meča i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta.

Potvrđeno je da će slučaj razmatrati kontrolna, etička i disciplinska komisija UEFA 23. oktobra.

Predsednik UEFA Mišel Platini izjavio je da mu je žao što su se dogodili incidenti u Beogradu, kao i da politiku ne treba mešati u sport, ali i da je na dronu vrlo lako mogla da bude bomba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve