Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.10.2014.

22:54

Advokat: Nisu rešenje 2-3 napadača

Selektor Srbije Dik Advokat najavio je igračke i taktičke promene za meč sa Albanijom, ali ističe da problem u napadu neće rešiti uvođenje 2-3 napadača.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Srbija je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrala loše u Jermeniji i uz dosta sreće sjajnim golom Zorana Tošića osvojila bod (1:1).

"Verujte mi da će na ovom terenu i druge ekipe teško doći do bodova. Sada smo se okrenuli Albaniji, ne igra kao Jermenija, ne brani se sa toliko igrača, pa verujem da će nam biti mnogo lakše", rekao je Advokat.

Srbija je u Jerevanu igrala samo sa Filipom Đorđevićem u napadu, a napadač Lacija praktično nije ni dotakao loptu.

"Nije rešenje ni u srljanju, problem efikasnosti ne rešava se pukim izvođenjem na teren ekipe sa dva-tri špica. U modernom fudbalu svi moraju da igraju i napad i odbranu i da se ubacuju u prazan prostor. Mi na sredini terena previše lako gubimo posed lopte i kontrolu, posebno u trenucima kada gubimo i to su naši problemi. Ali, to može da se ispravi i ja verujem da će već na narednoj utakmici biti bolje", istakao je selektor Srbije za "Novosti".

Kao posebnu slabost u Jermeniji Holanđanin je istakao odbranu.

"Nema nikakve dileme, izvršiću neke promene i igračke, ali pre svega taktičke. Nismo se dobro branili kada smo imali veći posed lopte, kada je izgubimo, lako smo dozvoljavali protivniku da dođe do našeg šesnaesterca i prilika. Moramo da popravimo tu tranziciju", rekao je Advokat.

Selektor je uveren da ovaj tim ima veliki kvalitet, što će i dokazati.

"Slažem se da to nije moglo da se vidi protiv Jermenije, jer smo u drugom poluvremenu igrali potpuno nepovezano. Moramo da se popravimo za utakmicu sa Albanijom, verujem da će i nam navijači pomoći u tome i da ćemo biti mnogo bolji", zaključio je Advokat.

Srbija u utorak dočekuje Albaniju na stadionu Partizana, u drugom kolu grupe I, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Ako želite bolje da se upoznate sa sledećim rivalom Srbije u kvalifikacijama pratite LINK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve