Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.10.2014.

17:31

Kalkuta ubedljiva na premijeri ISL

Fudbaleri Atletiko Kalkute savladali su Mumbaj Siti 3:0 (1:0), u prvom meču indijske Superlige (ISL).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prvi gol u istoriji ISL postigao je Etiopljanin Fikru Tefera Lemesa u prvom poluvremenu, a premijeru je sjajni golom začinio bivši igrač Real Madrida Borha Fernandes.

Konačan rezultat je u 93. minutu postavio je drugi Španac, 33-godišnji Arnal Karbo. Gosti su bili oslabljeni neigranjem Nikole Anelke i Fredija Ljungberga, dok za Kalkutu nije igrao Luis Garsija, bivša zvezda Atletika, Liverpula i Barselone.

Dok su gosti tražili pravi ritam, Kalkuta je dominirala i stigla do zasluženog gola u 27. minutu. Žofre je pronašao rupu između štopera Mumbaja, sjajno proigrao Lemesu koji je fantastičnu primio loptu i pobegao čuvaru, a onda je prebacio preko golmana Pola.



U nastavku meča Kalkuta je sjajnim dugim pasovima kroz sredinu mučila goste, dok su igrači Mumbaja brzo gubili posed te tek povremeno pretili iz kontranapada.

Mumbaj kreće konkretnije u nastavku ka golu domaćina, ali Kalkuta odoleva, te na polovini drugog dela igre prelama meč. Borha Fernandes je pokupio loptu posle loše intervencije odbrane rivala, smirio ju je grudima, a onda sjajnim šutem zakucao u gol.



Desetak minuta kasnije golman Mumbaja Garsija je sjajnom intervencijeom sprečio Sahnija da glavom postigne treći gol za Kalkutu, ali je on ipak stigao u poslednjem minutu sudijske nadoknade. Mumbaj je brojčano nadmašen na svojoj polovini terena, Fikru šalje dentaršut u kazneni, odlično ga 'čita' Arnal koji lepim udarcem postavlja konačan rezultat.

Slede Del Pjero, Ljungberg, Trezege, Materaci, Đorđić...

U naredna dva meseca u Superligi Indije iggraće se jedna utakmica dnevno, u ponedeljak će rivali biti Nort Ist Junajted i Kerala Blasters.

Domaćina bi trebalo da predvodi bivši igrač Malage i Marseja Koke, nekadašnji štoper Spotinga i Brage Migel Garsija, te legenda Deportiva i Viljareala Žoan Kapdevilja.

Gosti se uzdaju u dugogogodišnjeg rekordera Premijer lige među stativama Dejvida Džejmsa, te Majkla Čopru.

Zanimljivo će u narednim danima biti videti Bojana Đorđića kao kapitena Marku Materaciju, Elanu, Mikaelu Silvestreu i Bernardu Mendiju u Čenaju, Robera Piresa u dresu Goe, te Davida Trezegea i Andrijana Mutua u napadu Pune Sitija.

Međutim, najviše pažnje privući će svakako Alesandro del Pjero u dresu Delhi Dajnomosa.

Indijska Superliga igraće se od 12. oktobra do 20. decembra, kada će na programu biti finalni meč.

ISL, raspored:
Atletiko de Kalkuta – Mumbaj Siti 3:0
Lemesa 27, Borha 69, Arnal 90+3
13. oktobar Nort Ist Junajted Kerala Blasters
14. oktobar Delhi Dajnamos – Pune Siti
15. oktobar Goa – Čenaj
16. oktobar Nort Ist Junajted – Atletiko de Kalkuta
18. oktobar Mumbaj Siti– Pune Siti
19. oktobar Atletiko de Kalkuta – Delhi Dajnamos
19. oktobar Nort Ist Juntajted – Goa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve