Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.10.2014.

16:44

Milinko Pantić: Penal uvek lutrija

Legendarni fudbaler madridskog Atletika Milinko Pantić ponudio je igračima tog kluba pomoć u izvodjenju penala.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Proteklog vikenda u porazu od Valensije (3:1) levi bek Giljerme Sikera bio je neuspešan sa 11 metara.

Sikera, koji je prošle sezone u dresu Granade bio izuzetno uspešan sa 11 metara bukvalno je "oteo" loptu Mariju Mandžukiću, ali je njegov udarac zaustavio golman Valensije Dijego Alveš.

Na taj način nastavljena je loša karma Madridjana, s obzirom na to da su prethodne godine penale promašivali Dijego Kosta, David Vilja i kapiten Gabi.

"Svojevremeno sam izvodio penale u Atletiku, to je uvek lutrija. Onaj koji ga izvodi može mnogo da izgubi, a golman mnogo dobija. To je neka vrsta zamke. Taj promašaj u subotu je sa psihološke strane, bio veoma važan. Da je Sikera dao gol, možda bi Atletiko pobedio. Priznajem, uvek sam imao dozu straha kod izvodjenja penala", rekao je Pantić za Marku.

On je za Atletiko u periodu od 1995. do 1998. godine odigrao 106 utakmica i dao 18 golova. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača za "duplu krunu" u sezoni 1995/1996.

"Golman odbranom penala postaje junak. Deluje da je gol veliki, ali vi u tim trenucima samo vidite čuvara mreže. Uvek igračima kažem da šutiraju u desnu stranu golmana koji je levoruk. Sikera je upravo to uradio, bio je hrabar, ali nije prošlo. Slično je bilo i sa Ronaldom protiv Ludogoreca. Postoje tri načina - da zatvorite oči i šutnete iz sve snage, izaberete stranu i ne menjate odluku ili da čekate da vidite gde će golman", istakao je Pantić.

Pre izvodjenja penala na subotnjem meču golman Valensije Dijego Alveš razmenio je nekoliko reči sa Sikerom.

"Jednostavno vam golman 'udje u glavu'. Uvek vas pitaju da li ćete da šutirate tamo ili ovamo. To je psihološki rat. U Atletiku sam promašio dva penala, odlučio sam da prestanem da ih izvodim pre meča sa Ajaksom u Ligi šampiona. Plašio sam se reakcije navijača zbog promašaja. Ipak, promašivali su i najveći - Badjo, Platini i Mesi", zaključio je Pantić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve