Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.10.2014.

15:42

FSS: 6 meseci; Terzić: Ne dotiče me

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić suspendovan je na šest meseci od strane Disciplinske komisije FSS.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

On je odgovorio da ga ne dotiču odluke 'Karadžićevih organa'.

Terzić neće moći da obavlja funkciju u Zvezdi, ali i u Zajednici klubova Jelen Superlige. Odluka je donesena na osnovu Terzićevog neovlašćenog ulaska u restriktivni prostor i sudijsku svlačionicu po završetku meča 5. kola JSL Napredak – Crvena zvezda.

Članovi komisije su ovu kaznu izrekli na osnovu izveštaja i dopunskog izveštaja delegata utakmice Dragana Denčića.

Na ovu odluku Terzić ima pravo žalbe FSS u roku od osam dana.

"Po završetku utakmice, dok sam u sudijskoj svlačionici sa glavnim sudijom sravnjivao podatke, u svlačionicu je provalio vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić i verbalno napao sudiju Santrača... Zatim je sa stola uzeo flašu kisele vode (1,5 litara) i besno je tresnuo o pod. Nakon intervencije redarske službe napustio je svlačionicu."

Članovi Disciplinske komisije FSS su od delegata Denčića zatražili Dopunski izveštaj, u kojem je on naveo:

"U Zapisniku i Izveštaju sa prvenstvene fudbalske utakmice Super lige Srbije Napredak - Crvena zvezda, opisivajući ulazak Zvezdana Terzića u sudijsku svlačionicu posle završetka utakmice, koristio sam izraz "provalio". Ovaj izraz sam koristio u smislu "nasilno otvoriti", a ne kao krivično-pravni termin iz člana 204 KZ.

Kako sam i opisao u Izveštaju, bio sam u sudijskoj svlačionici leđima okrenut ulaznim vratima. Vrata nisu bila zaključana, a otvorena su uz tresak, što mi je ukazalo na to da Terzić nije koristio kvaku kako bi ušao u svlačionicu. Da li ih je otvorio nogom, šakom... u njih, to ne mogu da tvrdim, ali stojim iza toga da nije mirno, pristojno, otvarajući kvakom vrata, ušao u sudijsku svlačionicu.

Takođe, ovom prilikom hoću da naglasim da je Terzić bio iznenađen mojim prisustvom i da je to, po mom zapažanju, dosta spustilo tenziju, a ostalo se desilo kako sam opisao u Izveštaju",
stoji u izveštaju delegata Dragana Denčića.

Terzić: Ne dotiču me odluke Karadžićevih organa

"Ne dotiču me odluke (predsednik FSS Tomislav) Karadžićevih organa", rekao je kratko Terzić agenciji Beta.

Terzić je suspendovan jer je po završetku utakmice Napretka i Crvene zvezde (0:0), nezadovoljan sudjenjem, verbalno napao sudiju Dejana Santrača i neovlašćeno ušao u sudijsku svlačionicu na stadionu.

Predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović nedostupan je za komentar i očekuje se da će se ta organizacija oglasiti zvaničnim saopštenjem. Posle utakmice sa Napretkom Zvezda je ušla u sukob sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem i zatražila je da podnese ostavku.

Sudija Dejan Santrač je kasnije suspendovan jer je utvrđeno da je oštetio crveno-bele za dva jedanaesteca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve