Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.10.2014.

22:38

Real se provukao, poraz Liverpula

Fudbaleri Reala pobedili su Ludogorec u Bugarskoj sa 2:1, dok je Bazel na svom terenu dobio Liverpul 1:0 u drugom kolu B grupe Lige šampiona.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U meču sa nekoliko sudijskih grešaka Real je pogotkom Benzeme došao do trijumfa, a Marko Štreler bio je strelac odlučujućeg gola na stadionu Sent Jakob u Bazelu.

Srpski fudbaler Lazar Marković igrao je za Liverpul do 81. minuta.

Navijači u Sofiji doživeli su ekstazu već posle šest minuta – posle kornera lopta je prebačena na drugu stativu, a Marselinjo je glavom ubacio loptu u gol.

Činilo se da će radost domaćih kratko trajati, pošto je Minev oborio Modrića u kaznenom prostoru. Ronaldo je prišao lopti, ali ga je golman Stojanov pročitao i odbranio njegov udarac sa bele tačke.

Ipak, što nije tada, Portugalac je učinio u 24. minutu – prethodno je izborio više nego sumnjiv penal, a zatim je zatresao mrežu za 1:1. To je deveto uzastopno gostovanje u LŠ na kojem je Kristijano postigao gol.

Nekoliko minuta pre toga Ronaldu je poništen i regularan gol zbog navodnog ofsajda.

Madriđani su napadali, Ćićarito je imao nekoliko pokušaja, a u drugom poluvremenu Ronaldov udarac zaustavljen je na gol liniji. Imali su i Bugari nekoliko pokušaja, ali je Kasiljas bio koncentrisan.

Konačno, u 77. minutu rezervista Karim Benzema donosi trijumf Realu – Marselo je centrirao sa leve strane, a Francuz je prosledio loptu u gol, iako su se domaći bunili da je prethodno napravio prekršaj. To je bio Benzemin 38. gol u LŠ, ispostavilo se odlučujući.

Ludogorec do kraja nije odustajao, vršio je pritisak, ali osim jedne gužve u šesnaestercu, prave šanse nije bilo, pa je Real nekako došao do pobede.

Bazelu baš leže engleski timovi – prošle sezone dva puta je dobio Čelsi, a sada je savladao Liverpul. Odlučujući gol dao je Marko Štreler, koji se u 51. minutu posle kornera našao na pravom mestu i odbijenu loptu sproveo u mrežu iz neposredne blizine.

Naš Lazar Marković igrao je do 81. minuta, u drugom poluvremenu bio je bolji nego u prvom, a imao je i dobru šansu za izjednačenje u 61. minutu – Baloteli je izveo slobodan udarac, golman Vačlik je odbranio, a Markovićev udarac je izblokiran.

Do kraja je domaći tim sačuvao prednost bez većih problema i zasluženo je ostvario trijumf.

Grupa B:
Bazel – Liverpul 1:0
Štreler 51
Ludogorec – Real Madrid 1:2
Marselinjo 6 - Ronaldo 24, Benzema 77
Tabela: Real Madrid 6, Liverpul 3, Bazel 3, Ludogorec 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d