Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.10.2014.

20:28

LŠ: Atletiku derbi, Arsenal silan

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Juventus u derbiju sa 1:0, dok je kolo Lige šampiona obeležio Dani Velbek postigavši het-trik.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Pobedonosni pogodak za ’Jorgandžije’ postigao je Arda Turan u 75. minutu.

Arsenal je razbio Galatasaraj sa 4:1, a osim tri gola Velbeka, u listu strelaca upisao se i Aleksis Sančes. Jedini pogodak za Turke postigao je Burak Jilmaz sa penala.

Real Madrid se dugo mučio protiv Ludogoreca u Sofiji (2:1), a u grupi B viđeno je jedno mini iznenađenje. Bazel je na svom terenu pobedio Liverpul sa 1:0, golom Marka Štrelera u 51. minutu.

Borusija je sa 3:0 protutnjala kroz Brisel, iako je Aleksandar Mitrović pogodio stativu za Anderleht. Ekipa Jirgena Klopa prva je u grupi D sa šest bodova, Arsenal ima tri manje, a Galatasaraj i Anderleht po jedan.

U preostalopm duelu C grupe, Bajer Leverkuzen bio je ubedljiv i rezultatom 3:1 ispratio Benfiku.

Grupa A:
Atletiko Madrid – Juventus 1:0
Turan 75
Malme – Olimpijakos 2:0
Rozenber 42, 82
Tabela: Juventus 3, Atletiko 3, Malme 3, Olimpijakos 3

Grupa B:
Bazel – Liverpul 1:0
Štreler 51
Ludogorec – Real Madrid 1:2
Marselinjo 6 - Ronaldo 24, Benzema 77
Tabela: Real Madrid 6, Liverpul 3, Bazel 3, Ludogorec 0

Grupa C:
Zenit – Monako 0:0
Bajer Leverkuzen – Benfika 3:1

Kisling 25, Son Hjong-Min 34, Kajhanolu 63 - Salvio 62
Tabela: Zenit 4, Monako 4, Bajer 3, Benfika 0

Grupa D:
Arsenal – Galatasaraj 4:1
Velbek 22, 30, 52 Sančes 41 - Burak Jilmaz 63
Anderleht – Borusija Dortmund 0:3
Imobile 3, Ramos 69, 79
Tabela: Borusija 6, Arsenal 3, Galatasaraj 1, Anderleht 1

Tok mečeva:

Nismo mnogo čekali na prvi pogodak, Borusija je povela u Briselu. Već u prvom napadu Čiro Imobile pobegao je odbrani Anderlehta, dobio odličnu loptu Kagave i lagano je gurnuo ispod Prota.

Sedam minuta kasnije srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović pogodio je mrežu Borusije, ali je sudija poništio zbog ofsajda.

U šestom minutu Ludogorec je senzacionalno poveo protiv Reala, najskuplje ekipe na svetu. Marselinjo je sačekao centaršut i preglavanje na drugoj stativi i ubacio loptu u mrežu Kasiljasa.

Madriđani su četiri minuta kasnije imali šansu da izjednače, ali je Stojanov odbranio penal Kristijanu Ronaldu. U sledećem napadu Portugalcu je poništen regularan gol.

Na drugim utakmicama nema mnogo uzbuđenja, posebno je mirno na ’Kalderonu’.

Olimpijakos je krenuo veoma ofanzivno, pa je imao dve vezane dobre prilike. Luka Milivojević gađao je sa ivice kaznenog, ali je golman Olsen izbacio u kornere. Posle udarca iz ugla šutirao je Manijatis, ali je ponovo golman Malmea bio bolji.

Arsenal je, svestan loše situacije posle prvog poraza, počeo ofanzivno protiv Galatasaraja, što mu se isplatilo u 22. minutu. Sančes je probušio odbranu dodavanjem, a Velbek rutinski završio akciju.

U Sofiji je Real uspeo da izjednači, a ovoga puta Ronaldo je bio siguran sa penala, koji je prethodno inscenirao. On je tako stigao do 69. gola u LŠ, jednim više od Mesija, a dva manje od rekordera Raula.

Kisling je doneo prednost Leverkuzenu protiv Benfike, dok je Velbek svojim drugim golom povećao protiv Galate. On je postigao gotovo identičan pogodak, samo što je ovoga puta oduzeo loptu odbrani turske ekipe. U međuvremenu, Leverkuzen je duplirao prednost preko Son Hjong-Mina.

Iako je Olimpijakos bio bolji rival, Malme na odmor ide sa prednošću. Rosenberg je u 42. minutu iskoristio grešku odbrane i golmana rivala i ubacio loptu u praznu mrežu.

Arsenal je razbio Galatasaraj u prvom poluvremenu, a 3:0 na kraju prvog dela postavio je Aleksis Sančes. Sančes je dobio odlično dodavanje Ezila, zalomio beka Galate i kao Velbek, pogodio suprotni ugao. Ovaj pogodak pao je posle pauze, pošto su gostujući navijači, nezadovoljni igrom svog tima, zasuli teren bakljama.

Golova nema na mečevima Bazel – Liverpul i Atletiko – Juventus. Posebno je razočarao derbi kola u kom nije viđena nijedna polušansa u prvih 45 minuta.

Kako je završeno prvo, tako je počelo drugo poluvreme – golom Arsenala. Dani Velbek upisao je het-trik, ovoga puta na asistenciju Okslejd-Čemberlena.

Još jedno potencijalno iznenađenje – Bazel je poveo protiv Liverpula. Marko Štreler bio je najviši u skoku posle kornera i savladao Minjolea.

Real se muči protiv Ludogoreca, Bugari su imali dve vezane šanse da povedu, jednu na kraju prvog, a jednu na početku drugog poluvremena.

Ateltiko Madrid počeo je znatno ofanzivnije od Juventusa u drugom poluvremenu, a posle oštrog ubacivanja Arde Turana lopta je pogodila Kaseresa u ruku, ali sudija nije svirao penal.

Benfika je smanjila na 2:1 protiv Bajera preko Eduarda Salvija, a Vojčeh Ščensni dobio je direktan crveni karton zbog starta nad napadačem Galate. Burak Jilmaz pogodio je sa bele tačke, baš kao i Kajhanolu u Leverkuzenu za ekspresnih 3:1.

Iako su ’Jorgandžije’ bile ofanzivnije u nastavku, na ’Kalderonu’ je bilo mrtvo sve to 75. minuta. Tijago je na krilu pronašao Huanfrana, ovaj centrirao, a na drugoj stativi se Arda ušunjao ispred Lihštajnera i špicem ugurao loptu u mrežu.

Real je konačno uspeo da povede protiv ’Lude šume’, strelac je u 77. minutu bio Benzema, na centaršut Marsela. Ramos je kaznio promašaje Anderlehta i povisio na 3:0 za Borusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d