Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.10.2014.

13:42

Advokat: Uvek idemo na pobedu

Selektor Srbije Dik Advokat rekao je da reprezentacija naše zemlje uvek ide na pobedu i da će tako biti i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Advokat je takođe istakao da veruje u pobede nad Jermenijom i Albanijom, koje se igraju 11, odnosno 14. oktobra.

Srbija uvek ide na pobedu i tako će biti u naredne dve utakmice. Imamo dobar tim, u koji imam puno poverenje i imam osećaj da ćemo biti uspešni. Raduje me što smo pokazali timski duh, na čemu insistiram od mog dolaska. Albanija je defanzivno jak tim, i Jermenija sličnog mentaliteta, ali malo više voli da igra. Ne smemo da ih potcenimo, pošto su izuzetno opasni”, rekao je Advokat na konferenciji za medije u hotelu Hajat.

Na spisku holandskog stručnjaka nalazi se i napadač Partizana Danko Lazović, koji se pre tri i po godine povukao iz nacionalnog tima.

Oduvek sam govorio da želim igrače u nacionalnom timu koji su mi potrebni, a Danko je jedan od njih. Gledao sam ga u meču Lige Evrope protiv Totenhema i video da ima kvalitet i temperament kakav želim. Poznajem ga još iz vremena kada je igrao u Rusiji i verujem da će nam pomoći”, naveo je nekadašnji selektor Rusije.

Advokat je rekao da ga raduje forma fudbalera Liverpula Lazara Markovića, ali i efikasnost napadača Aleksandra Mitrovića i Filipa Đorđevića.

Iskreno, brine me što 50 odsto igrača ne igra standardno u svojim klubovima. Ne volim da pozivam fudbalere koji ne igraju redovno, ali su Mitrović i Nastasić odigrali korektno protiv Francuske. Moraju još da napreduju i pratićemo ih na treninzima. Razmišljam i o tome da Ivanovića premestim na štopera, iako više volim da igrači budu na pozicijama na kojim igraju u klubu”, naglasio je Advokat.

Selektor Srbije je istakao da mu je drago što će teren na stadionu Partizana izgledati mnogo bolje nego u odnosu na meč protiv Francuske, kada je imao mnogo zamerki.

Advokat je dodao da je neprijatno iznenađen kako su srpski mediji preneli njegov intervju holandskim novinama, u kojem je opisivao život u Srbiji.

Iznenađen sam kako su pojedini mediji preveli moje izjave u Holandiji. Rekao sam da je Srbija prelepa zemlja, ali da su tereni loši, a svi ćemo se složiti sa tom konstatacijom. Isto tako sam pričao da se zemlja oporavlja od posledica rata, za koje je potrebno vreme da se napreduje, ali i da se radi na tome. Nisam valjda glup da pričam loše o zemlji u kojoj radim”, zaključio je holandski stručnjak.

Holandski stručnjak je takođe istakao da ubuduće neće pozivati Nevena Subotića, jer on želi da se posveti klupskim obavezama.

Srbija se nalazi u I grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Portugalijom, Danskom, Jermenijom i Albanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve