Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.09.2014.

22:59

PSŽ srušio Barsu, remi na Kipru

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Barselonu sa 3:2 u derbiju F grupe u 2. kolu Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sjajan meč na Parku prinčeva obeležila je odlična igra obe ekipe, a domaći tim je na kraju bio ipak bolji za jedan gol.

U drugom meču ove grupe APOEL i Ajaks odigrali su nerešeno 1:1, pa su se posle dva kola na čelu grupe izdvojili PSŽ sa četiri i Barselona sa tri boda.

PSŽ je imao manji posed lopte od Barselone (40-60%), imao je i manje šuteva na utakmici (12-14), ali je bio konkretniji, iskoristio je debi Ter Stegena na golu Katalonaca i zasluženo je slavio.

Sve je počelo u 10. minutu golom Davida Luiza, a posle briljantne akcije samo minuta i po kasnije na drugoj strani je izjednačio Lionel Mesi postigavši svoj 68. gol u Ligi šampiona (samo Raul sa 71 bolji).

Ipak, do poluvremena je domaćin ponovo poveo. Ter Stegen je zaplivao u prazno, a to je iskoristio omaleni Verati i u 26. minutu je pogodio za 2:1. U 54. minutu Matuidi je posle centaršuta Van der Vila povećao na 3:1, ali je Nejmar samo dva minuta kasnije preciznim udarcem vratio svoj tim u igru.

Do kraja meča Barsa je pokušavala da stigne barem do boda, u 69. minutu ušao je i Šavi Ernandes koji je postao igrač sa najviše nastupa u LŠ, ali ipak je ostalo 3:2.

Na duelu u Nikoziiji, Ajaks je porpustio priliku da pobedi i ozbiljno se uključi u trku za prolaz dalje iz ove grupe. Tim iz Amsterdama imao je 62% posed lopte, bio je mnogo bolji rival od domaćina, ali je osvojio samo bod.

U 28. minutu Ajaks je poveo preko Andersena, a tri minuta kasnije konačan rezultat je postavio Manduka sa penala koji je dosudio srpski arbitar Miloar Mažić koji je bio zadužen za deljenje pravde na ovoj utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve