Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.09.2014.

16:32

ADP: Ateletiko favorit protiv Juvea

Živa legenda Juventusa Alesandro del Pjero smatra da je Atletiko favorit protiv njegovog bivšeg tima u drugom kolu Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images

Meč drugog kola grupe A na programu je u sredu u Madridu u tradicionalnom terminu. 'Biankoneri' su na otvaranu savladali Malme, dok su 'Jorgandžije' poražene u Atini od Olimpijakosa.

"Biće to sjajan meč – Atletiko je jedan od najboljih timova u Evropi, veliki klub pre svega. Mislim da je ovo jedan od najboljih duela ove faze", rekao je Del Pjero.

'Stara dama' želi da ostavi što bolji utisak u Ligi šampiona, pre dve godine su poraženi od Bajerna iz Minhena u četvrtini finala, dok prošle sezone nisu uspeli da izađu iz grupe. S druge strane, šampiona Španije je samo nekoliko desetina sekundi delilo od titule prvaka Evrope.

"Kako brojevi kažu, Atletiko je favorit u duelu klubova šampiona, iz dve respektabilne luge. Pri tom je Atletiko igrao finale Lige šampiona prošle godine. Ipak, sve se može vratiti u revanšu na Juventus Areni", dodao je Del Pjero, "Dijego Simeone je veoma inteligentna osoba, profesionalac sa velikim samopouzdanjem u svoje zamisli i ideje. Poseduje veliku inteligenciju i bez ikakvih problema motiviše ekipu u bilo kom trenutku. Ne želim da pričam o igračima pojedinačno, ali moram da izdvojim Kokea. On poseduje veliki kvalitet, s tim da može još dosta da napreduje. Takođe, tu je i Alesio Čerči, koji je željan dokazivanja u Ligi šampiona. Poseduje kvalitet, brzinu, odličan je '1na1', sam sebi gradi prostor...", zaključila je legendarna desetka tima iz Torina.

Del Pjero se takođe osvrnuo i na nedavna dešavanja u Torinu, a najznačajnija je svakako promena trenera, pošto je sadašnjeg selektora Italije Antonija Konte zamenio, nekadašnji trener Milana, Masimilijano Alegri.

"Njegov stil igre je lepo izdefinisan, a nije menjao mehanizam ni kada je preuzeo Juventus. Evidentno je da sve odlično funkcioniše. S druge strane, Konte je dao puno toga Juventusu i njegov uticaj je vidljiv u svakom od tri Skudeta. Njegov učinak je nemerljiv, ali Juventus je veliki tim, pa promena nekada može doneti i veliku dozu energije", jasan je Del Pjero.

Prvak sveta sa Italijom 2006. godine ističe da je samo pitanje vremena kada će tim iz Torina ponovo biti vladar Evrope, ali da tim mora postepeno da raste. Za kraj, prokomentarisao je za španske mediji i uticaj dvojice Španaca u timu.

"Ljorente se dokazao kao odličan igrač. Poseduje sjajne fizičke i psihičke sposobnosti, taktički je inteligentan i mislim da dosta znači timu. Nije lako navići se na fudbal u Italiji, ali je on to vrlo brzo uspeo. Što se Morate tiče, ne mogu da sudim jer ga ne poznajem i nisam ga gledao. Ali, znam da je mlad i talentovan igrač, koji nije uspeo da pronađe svoje mesto u Real Madridu, a smatram da je Juve pravo mesto za njega", zaključio je Alesandro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve